Memorialul Renașterii din Capitală, vandalizat cu spray graffiti. Vinovatul a fost prins

0
Publicat:

Bărbatul care a vandalizat mai multe monumente din București a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.

Monumentul Renașterii, vandalizat - Foto Facebook Dan Popescu
Monumentul Renașterii, vandalizat - Foto Facebook Dan Popescu

Pereții a două biserici din Sectoarele 1 și 3, dar și Memorialul Renașterii și ansamblul Monumental de statui ale lui "Iuliu Maniu" situate în Piaţa Revoluţiei au fost vandalizate cu un spray de tip „graffiti” de către un bărbat în vârstă de 35 de ani în noaptea de 9 spre 10 ianuarie. Bărbatul a fost reținut de polițiștii din Capitală.

„În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri. Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală", informează Biroul de presă al DGPMB, conform Agerpres.

Bărbatul ar fi arhitect de meserie, conform Hotnews.

Unele din momumentele „mâzgălite” de bărbat sunt clasificate drept monumente istorice, respectiv Biserica "Sfântul Nicolae Dintr-o Zi", Biserica "Adormirea Maicii Domnului" și Memorialul Renașterii.

Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica "Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" situată strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui "Iuliu Maniu" situate în Piaţa Revoluţiei.

Angajații Primăriei Sectorului 1 au curățat miercuri, 10 ianuarie, în jurul prânzului, scrisul de pe Memorialul Renașterii.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite