Membrii unei rețele de cămătari din București, aduși la audieri. Prejudiciul din dosar depășește un milion de euro VIDEO

0
Publicat:

Zece persoane sunt audiate într-un dosar de cămătărie, în care prejudiciul estimat este mai mare de un milion de euro. Polițiștii din Capitală efectuează unsprezece percheziții, în această dimineață, în Sectorul 1 din București, în legătură cu acest dosar.

Rețeaua de cămătari din Capitală ar fi terorizat mai multe persoane, pe care le-ar fi lăsat fără locuințe, după ce nu au mai putut plăti sumele de bani împrumutate. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Poliția Capitalei, au fost puse în executare unsprezece mandate de percheziție domiciliară și zece mandate de aducere, în București și Ilfov.

Actele de cămătărie erau disimulate prin semnarea unuor promisiuni sau contracte de vânzare-cumpărare pentru imobile, cu persoanele vătămate, conform anchetatorilor. Locuințele pe care persoanele audiate le-au obținut în acest fel de la victime se aflau în Călărași și București

Atunci când persoanele care împrumutau bani nu mai puteau plăti sumele mari datorate și dobânzile, membrii rețelei treceau la executare silită. 

Se estimează că prejudiciul în acest dosar de camătă depășește un milion de euro. Mai exact, în acest dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de camătă prejudiciul este de 1.175.000 de euro, conform  Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Zece persoane sunt suspectate în această anchetă și vor fi audiate de către polițiști. 

Faptele ar fi fost săvârșite între 2015 și 2023, când „mai multe persoane, fără a fi autorizate în acest sens, ar fi împrumutat sume mari de bani altor persoane, ca îndeletnicire și ar fi perceput dobândă, solicitând, totodată, garanții imobiliare”, potrivit comunicatului Poliției.

Conform Art. 351 din Codul Penal, camăta reprezintă „darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată” și „se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”. 

Cercetările în acest caz vor fi continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite