La 1 octombrie, bibliotecile se deschid noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment care îşi propune să reînvie mersul la bibliotecă, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, în centrele din Bucureşti şi din ţară, potrivit site-ului www.noapteabibliotecilor.ro.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.

Misiunea proiectului "Noaptea Bibliotecilor" este promovarea mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură la început de octombrie. De asemenea, concerte unplugged vor avea loc în cadrul evenimentului.

Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: "dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ".

Accesul publicului la manifestările organizate în Noaptea Bibliotecilor va fi gratuit.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite