În cinci luni vor fi atribuite contractele pentru tronsoanele III şi IV din Prelungirea Ghencea, estimează Nicuşor Dan

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, estimează că peste cinci luni vor fi atribuite contractele pentru tronsoanele III şi IV ale lucrărilor de supralărgire din Prelungirea Ghencea.

Prelungurea Ghencea FOTO Facebook
Prelungurea Ghencea FOTO Facebook

Am decis să lăsăm la compania noastră aceste prime două tronsoane şi pe celelalte, după mai multe formalităţi administrative - modificări de indicatori, chestiuni tehnice - în sfârşit le-am scos în achiziţie (pe SEAP, n.r.). Probabil că ofertele o să fie depuse cam în două luni şi jumătate din momentul acesta, cu toate clarificările. Şi, după o evaluare, cam în cinci luni, din momentul acesta, să putem să atribuim şi să înceapă lucrarea şi o reproiectare, acolo unde e nevoie”, a declarat Nicuşor Dan pentru B1Tv.

Neconcordanțe găsite în teren

El a precizat că primul tronson e realizat în proporţie de 35% şi al doilea, de 98%.

Acolo sunt patru tronsoane. De la stadion până în Râul Doamnei e la 35%, până în vara viitoare îl facem. De la Râul Doamnei până în Valea Oltului este la 98%, se circulă pe două benzi. Celelalte două erau mai complicate... şi linia de tramvai care trebuie să se prelungească până la capăt. Erau mai complicate şi proiectarea a fost făcută foarte deficitar”, a spus el, apoi a continuat: „Vă dau un exemplu. Pe un kilometru, au fost vreo 80 de dispoziţii de şantier. Adică, proiectul a prevăzut ceva şi în teren a trebuit să se facă altceva, cu hârtii, cu acorduri.

Pe de altă parte, edilul general a remarcat că în Bucureşti se întâmplă „de foarte multe ori” ca situaţia din teren să nu coincidă cu cea din documentaţie, arată Agerpres.

În Bucureşti, situaţia asta e generalizată. Adică, noi am avut de lucrat un kilometru de linie de tramvai pe strada Geniului şi pe acest kilometru s-a găsit o reţea de apă caldă, de care nu ştia nimeni că e acolo. Deci nu avem hărţi actualizate. Abia acum începem să le facem. Şi totul este imprevizibil”, a mai spus primarul general. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite