FOTO La un pas de tragedie: Podul Constanţa riscă să se prăbuşească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul Constanţa din nordul Capitalei, peste care trec zilnic zeci de trenuri şi pe sub care trec mii de oameni, în maşini, tramvai sau autobuz, este în pericol să se prăbuşească. Podul nu a mai fost reparat de la finalul anilor ’80, iar demersurile CFR s-au lovit de acordul Primăriei Capitalei, care vrea ca pe viitor să lărgească drumul.

GALERIE FOTO 

Podul Constanţa a fost construit în anul 1938, în doar 5 luni, şi nu a avut parte de reparaţii decât la finalul anilor ’80, scrie ARCEN. Conform experţilor, starea actuală este mai mult decât îngrijorătoare. „După construcţia Magistralei 4 de Metrou podul nu a avut parte de nicio expertiză sau reparaţie. Pe bulevardul de dedesubt trec zilnic zeci de mii de oameni; sunt două linii de tramvai, două de troleibuz, o linie de autobuz şi două benzi de circulaţie pe sens. Pentru a evita o tragedie este necesară oprirea de urgenţă a traficului, punerea în siguranţă a traficului feroviar, demararea unei expertize tehnice şi demararea unor lucrări de consolidare”, precizează aceştia.

Un răspuns al Primăriei Sectorului 1 primit de Cristian Bulfon, consilier local USR, arată că CFR, care are în administrare podul, a iniţiat demersurile de reabilitare.

image

FOTO Cristian Bulfon

Însă iniţiativa CFR s-a blocat de Primăria Capitalei, care a precizat că vrea să extindă cele două benzi pe circulaţie pe sens la patru.

Între timp, nicio lucrare nu are loc, iar vieţile a mii de oameni sunt puse în pericol pentru că stâlpii de susţinere sunt erodaţi. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite