Ciucu îi cere lui Nicuşor Dan avizul de defrişare pentru Drumul Valea Largă: Pierdem bani

0
Publicat:

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, îi cere edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să semneze avizul de defrişare necesar continuării lucrărilor la Drumul Valea Largă, altfel pierzându-se banii din PNDL accesaţi pentru acest proiect, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de lei pe exproprieri.

FOTO  Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Am făcut exproprieri. Sectorul 6 a dat zeci de milioane de lei pentru a face exproprieri pentru acest drum. (...) Este proiectat cu tot cu utilităţi, cu apă, canal, cu iluminat public, la două benzi pe sens, piste de biciclete şi trotuare largi. (...) Acum se lucrează la apă, canal deja şi nu mai pot avansa, în lipsa lipsa avizului de defrişare de la PMB. Deci, dânşii, dacă nu primesc acest aviz de defrişare, vor muta muncitorii şi utilajele în alte părţi”, a explicat Ciucu, luni, într-o conferinţă de presă, notează Agerpres. 

El a subliniat că este „imperativ” să nu se oprească proiectul şi, aşa cum a decis Consiliul Local Sector 6, se vor planta 1.200 de copaci de o calitate net superioară din punct de vedere dendrologic arborilor ce sunt în prezent pe amplasament.

Ciprian Ciucu şi-a asumat public că pentru fiecare copac defrişat autoritatea locală va planta în compensare zece copaci.

„Această lucrare este finanţată din Programul Anghel Saligny, am luat bani din PNDL pentru ea. Dacă nu o facem, pierdem şi banii aceştia. (...) Vara viitoare am putea avea un nou drum civilizat în Sectorul 6, dacă primim acest aviz”, a susţinut primarul.

Într-o postare pe Facebook, el a menţionat că, personal, l-a sprijinit permanent pe primarul general şi din punct de vedere politic şi administrativ. „De exemplu, PMB a defrişat în primăvara anului trecut circa 100 de arbori pentru a fi executat tronsonul 1 din lucrarea de la Prelungirea Ghencea şi ne-a solicitat sprijinul. Am ajutat! Deci, pentru propriile proiecte se emit avize de defrişare, pentru proiectele Sectorului 6, nu. Îi atrag atenţia primarului Bucureştiului că în Sectorul 6 locuiesc tot bucureşteni”, a transmis Ciprian Ciucu.

Pe de altă parte, el a mai susţinut că lucrările la Prelungirea Ghencea sunt „pe nicăieri”. „Jumătate din tronsonul doi era finalizat de către fostul primar general undeva la 60 - 65%, iar în doi ani şi jumătate tronsonul doi nu este recepţionat, nu este gata şi este undeva gata la 95%. (...) Primăria Capitalei în doi ani de mandat al fostului primar general s-a făcut undeva la 5% din tot proiectul, iar pe actualul mandat undeva la 2,5% din tot proiectul, dacă punem şi tramvai şi tot ce presupune proiectul”, a afirmat edilul Sectorului 6, în conferinţa de presă.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite