Cine sunt câștigătorii primului 10K Grand Prix nocturn, din Capitală. Ploaia torențială nu i-a oprit pe alergători | FOTO VIDEO

0
Publicat:

Peste 4.000 de alergători, atât amatori, cât și profesioniști, au luat startul la prima cursă Grand Prix de 10 kilometri, nocturnă, organizată în București. Câștigătorul competiției a fost deţinătorul recordului naţional al probei de 10 km, stabilit anul trecut, la Braşov.

Peste 4.000 de alergători au luat startul la primul10K Grand Prix nocturn FOTO Facebook
Peste 4.000 de alergători au luat startul la primul10K Grand Prix nocturn FOTO Facebook

Adrenalină, muzică, ploaie și voie bună. Așa a arătat prima cursă de noapte Bucharest 10KGRAND PRIX, organizată în România și printre puținele din Europa. Deși condițiile meteo nu au fost întocmai favorabile, alergătorii și-au întrecut limitele în cursele de 5 și 10 kilometri.

cursa 10 km nocturn jpg

Cine sunt câștigătorii

Pe primul loc, în cursa BCR Bucharest 10K Grand Prix, a fost atletul român Andrei Rusu, deținător al recordului naţional al probei de 10 km, stabilit anul trecut la Braşov, cu timpul de 28 de minute şi 38 de secunde. Acum, el a finalizat cursa cu timpul de 29 de minute şi 58 de secunde.

A fost urmat de Laviniu Chiş și Alexandru Corneschi, cei doi fiind la foarte mică distanță unul de celălalt. Timpii obținuți de cei doi sportivi au fost de 30 min 34 sec, respectiv 30 min 38 sec.

Cursa feminină de 10 km a fost câştigată de atleta kenyană Feliciana Jepkosgei, cu timpul de 32 de minute şi 50 de secunde, urmată de Adela Dumitrescu (34 min 57 sec) şi de italianca Ilaria Sabbatini (35 min 21 sec).

În proba de 5 km s-a impus atletul Marius Ionescu, în 15 minute şi 25 de secunde, iar proba feminină a fost câştigată de Roxana Sion (19 min 56 sec).

Traseele și orele curselor

Bucharest 10K Grand Prix este cel mai nou eveniment organizat de RunInBucharest, pe lângă Semimaratonul Bucureşti şi Maratonul Bucureşti şi este dedicat atât alergătorilor profesionişti, cât şi celor amatori.

cursa 10 km jpg

Evenimentul a reunit două curse de alergare competitive: de 5 kilometri și 10 kilometri. Startul pentru 5 kilometri s-a dat la 19:10, iar cel pentru 10 km la 20:40. Pentru cei în scaun cu rotile, startul a fost dat cu zece minute mai devreme.

Traseul curselor a început în Piaţa Constituţiei, a parcurs Bulevardul Unirii, unele dintre cele mai emblematice repere ale Capitalei, printre care Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piaţa Muncii, şi s-a încheiat în Piaţa Constituţiei.

Zdob și Zdub și averse torențiale

Finalul cursei a venit cu averse torențiale, tunete și fulgere, dar acestea nu i-au împiedicat pe alergători să ajungă până la final și nici să se distreze la concertul din Piața Constituției, marca Zdob și Zdub.

Moldovenii au făcut un adevărat show, iar oamenii prezenți au cântat, alături de ei piese consacrate precum: „DJ Vasile” și „Moldovenii s-au născut”, au dansat și au încins hore.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite