Cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria Sectorului 6. Ce face primăria cu banii

0
0

A fost aprobat cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria sectorului 6. Este vorba despre suma de 130 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți în gestionarea deșeurilor.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Banii europeni vor fi folosiți de autoritățile bucureștene pentru a realiza cel mai mare proiect de mediu/management integrat al deșeurilor din București, mai exact 886 de puncte de precolectare. Dintre acestea, 743 vor fi subterane iar 143 supraterane. 

„Vestea bună este că o să scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte de lângă blocuri. Vestea pentru unii mai puțin bună este că fiecare dintre noi trebuie să participe și să își schimbe comportamentul de aruncare gunoiului. Nu va fi ușor, de aici emoțiile mele și nevoia ca dumneavoastră să aderați la această idee! Astfel, vom devia într-o primă etapă cel puțin 30% de la groapă, vom valorifica mai bine deșeurile și costurile noastre vor fi mai mici”, a transmis primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. 

Proiectul trebuie pus în funcțiune până la finalul anului 2023, atunci când se termină exercițiul financiar 2014 - 2020, în caz contrar, banii vor fi pierduți. 

„Este primul proiect de o asemenea anvergură care poate contribui semnificativ ca România să nu intre în procedură de “infringement” cu Comisia Europeană din cauza faptului că nu deviem suficient de la groapă, pentru că nu reciclăm”, a mai spus primarul bucureștean. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri