Prețul gigacaloriei din București rămâne plafonat, anunță Nicușor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prețul gigacaloriei rămâne plafonat la iarnă, a comunicat Nicușor Dan. Cetățenii din bucurești vor plăti 346 lei pe gigacalorie, ca și iarna trecută, deși prețul real al gigacaloriei este de aproape 1.000 de lei, scrie Digi24.

Rețea termoficare București FOTO: Arhivă
Rețea termoficare București FOTO: Arhivă

Pierderile din reţea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut”, spune primarul Bucureștiului.

Nicușor Dan a mai anunțat că municipalitatea închide anul acesta, pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, şantierul din zona Apusului.

Primarul Nicușor Dan a dat detalii și despre pierderile din rețea: „Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare. Atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a transmis Nicușor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite