Actrița bătută în Cișmigiu, atacată de misogini în mediul online: „De ce să ajute bărbații? Descurcați-vă singure!”

0
Publicat:

Incidentul petrecut recent în parcul Cișmigiu când actrița Andreea Hristu a fost bătută de un bărbat care i-a cerut bani a dat naștere unor comentarii misogine în mediul online. Tânăra a povestit pe pagina sa de socializare ce a pățit, iar internauții s-au întrecut în a-i răspunde.

Andreea Hristu, actrița bătută în Cișmigiu FOTO Facebook
Andreea Hristu, actrița bătută în Cișmigiu FOTO Facebook

"Nu ești, bre, puternică? De ce s-ar pune cineva în pericol pentru tine? Îți dai prea multă importanță. Acu stai cu mufa umflată. Enjoy”, scrie cineva, conform ziare.com

Acei "bărbați" de care zici tu, nu se bagă pentru că sunteți independente și nu aveți nevoie de nimeni să vă deschidă un borcan. Este 2023. (...) Sunt sigur că l-ai supărat și tu cu ceva care nu a ajuns în detaliile postării că "respiram pe o bancă citind o carte și a început unu să mă bată cu cărțile mele" e o poveste de adormit copiii”

Sunt aproape sigur că și tu i-ai răspuns urât și te-ai uitat cu "grețuri" cum se zice. Oricât de agresiv e un om, dacă vorbești frumos, în 99% din cazuri nu se întâmplă nimic”

"Suntem feministe. De ce să ajute bărbații la ceva? Descurcați-vă singure. Asta ați vrut

Păi vorbim de egalitate de gen? Doar bărbații sunt calificați să intervină în asemenea momente? Atitudinea aceasta nu e corectă. Jignește bărbații. Cine stabilește acest rol de bodyguard al persoanelor vulnerabile?

Femeile sunt egale cu bărbații, trebuia să îl snopești în bătaie pe nenorocitul care te-a agresat”

Nu mai avem nevoie de bărbați, ne descurcăm și singure, asta se strigă peste tot în online. Uite că atunci când chiar aveți nevoie, unii chiar o iau în serios și se fac că plouă”.

Actriță bătută în Parcul Cișmigiu ziua în amiaza mare: «Bărbații» care au fost prezenți de la început s-au evaporat

Pe 18 mai 2023, actrița Andreea Hristu, de la Teatrul Excelsior, a fost agresată în parcul Cișmigiu de un individ căruia a refuzat să-i dea bani. Martorii, patru bărbați, nu au intervenit.

Actrița Andreea Hristu a povestit pe pagina de Facebook experiența traumatizantă pe care a trăit-o ziua în amiaza mare în Parcul Cișmigiu din Capitală.

„Azi am fost bătută în Cișmigiu, în plină zi, lângă podul ăsta frumos. Da, se poate.

Stăteam pe o bancă, cu o carte și o cafea. Se apropie un individ, nimic suspect, vorbește frumos, vrea să mă întrebe ceva. Îmi cere bani, îi spun nu. Insistă, îi cer să plece. Începe să mă jignească, să mă înjure. Ridic tonul și îl ameninț cu poliția. Continuă. Sun la 112. Mă trezesc cu el la gât, îmi zboară telefonul pe jos, cu dispecera în apel. Țip. Mă uit în jur după ajutor. Mă lovește cu propria mea plasă cu cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee. Sunt 4 oameni pe băncile din jurul meu, niciunul nu intervine. În timp ce individul se îndepărtează zicând în gura mare că eu l-am agresat, se apropie o tânără care rămâne cu mine până vine poliția și care acceptă să fie și martor la dosar. Alți oameni vin să mă ajute, unii se duc să-l caute pe individ prin parc. “Bărbații” care au fost prezenți de la început s-au evaporat toți“, povestește actrița.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite