Şase ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu: cel mai mediatizat eveniment din România ultimilor ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu în ziua ununţii. FOTOArhivă personala.
Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu în ziua ununţii. FOTOArhivă personala.

Nu există român care să nu fi auzit de avocata Elodia Ghinescu şi de poliţistul Cristian Cioacă, între timp condamnat pentru uciderea soţiei sale. Dosarul a fost o premieră în România, o anchetă în care s-a obţinut o condamnare în lipsa unui cadavru sau a vreunei mărturisiri a suspectului.

Totul a început cu o simplă ştire prin care poliţistul Cristian Cioacă anunţa cu lacrimi în ochi dispariţia soţiei sale. La câteva zile după anunţ au început să arată şi dubiile asupra sa. Cristian Cioacă a fost considerat încă de la început principalul suspect. Mai ales că a picat poligraful şi a declarat dispariţia soţiei sale abia după cinci zile. Procurorii au scris în rechizitoriu că succesul profesional al Elodiei au dus, în timp, la acumularea de frustrări de către inculpatul Cristian Cioacă şi la eşecul căsniciei. 

„Diferenţa de statut social dintre cei doi soţi – victima Ghinescu Elodia Marilena fiind cea care, raportat la succesul de care se bucura în activitatea profesională, asigura cea mai mare parte din veniturile familiei – coroborată cu diferenţa de vârstă dintre cei doi, a dus în scurt timp la apariţia unor tensiuni, bazate pe controlul exercitat pe mai multe planuri de către victimă asupra inculpatului. În acest context, inculpatul a început să lucreze la cerere doar schimbul 3, motivându-şi în faţa superiorilor opţiunea prin pretinsa nevoie de a-l îngriji pe copil în timpul când mama acestuia era plecată la birou. Acest aspect este neconform cu realitatea întrucât minorul era îngrijit de către bonă care a şi declarat că inculpatul dormea în cea mai mare parte a timpului în care victima lipsea de acasă“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Romulus Varga şi Maria Militaru.

Elodia i-a tăiat fondurile lui Cioacă

Tot în rechizitoriu se mai arată că ambii soţi au avut relaţii extraconjugale. Mai mult, Elodia a fost plecată în concediu în Dubai cu amantul, cu doar câteva zile înainte de dispariţie. În plus avocata le spusese deja prietenilor că vrea să divorţeze şi, deşi plătea toate cheltuielile casei şi creditul pentru apartament, nu îi mai dădea bani de cheltuială lui Cioacă. Toate acest lucruri, motivează procurorii în rechizitoriu, au dus la furia din noaptea de 29/30 august 2007, când Elodia a dispărut fără urmă.

Şi-a lovit soţia în dormitor şi a tranşat-o în baie

Rechizitoriul procurorilor mai arată că poliţistul şi-a lovit soţia în dormitor, la 2.30 noaptea, după care a tranşat-o în baie. Vecinii spun că la acea oră au auzit o bufnitură puternică. „Inculpatul a transportat cadavrul în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a facilita ascunderea acestuia. Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului – aceasta din urmă menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge – inculpatul a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului. Ulterior, inculpatul a ascuns cadavrul victimei într-un loc necunoscut. Nu au mai fost găsite nici următoarele obiecte: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş“, se arată în rechizitoriu.

Cioacă a primit 22 de ani de puşcărie, dar susţine că este nevinovat

Cristian Cioacă a susţinut în ultimii şase ani că este nevinovat şi că soţia lui trăieşte. Judecătorii l-au condamnat însă la 22 de ani de puşcărie pentru uciderea Elodiei. Cioacă vrea acum reducecarea dosarului, dar şi eliberarea sa din arest. Primul termen în apelul la sentinţa dată de Tribunalul Argeş este 9 septembrie.

Familia Elodiei vrea închisoare pe viaţă

Mama Elodiei Ghinescu vrea închisoare pe viaţă pentru Cristian Cioacă. „Nu se poate aşa ceva. Să primeşti 22 de ani pentru că ai omorât un om. Eu nu am niciun dubiu că el este criminalul. Vreau închisoare pe viaţă , să nu mai vadă soarele, să nu mai fie printre oameni, merită să stea lângă diavoli. Suntem foarte mulţumiţi“, a spus Emilia Ghinescu.

Mama Elodiei spune că îi este extrem de greu să nu ştie exact ce s-a întâmplat cu Elodia şi unde este trupul acesteia. „Îmi este foarte greu să nu ştiu ce s-a ales de Elodia. Ştiu sigur că el a omorât-o. Că a tranşat-o apoi, i-a dat foc sau unde a ascuns cadavrul nu ştiu. Pentru mine este un calvar. Nu am un loc, o cruce unse să-mi plâng şi eu copilul. Este îngrozitor, mai ales că ştim că nu o vom mai vedea niciodată pe Elodia“, a mai spus Emilia Ghinescu. Femeia spune că se pregăteşte să îi facă parastas Elodiei. Tot astăzi se împlineşte un an de când Elodia a fost declarată oficial moartă.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite