Românii și maghiarii se distrează împreună de Ziua Națională. Marele eveniment de pe Arena Sepsi

0
0

Românii și maghiarii din Sfântu Gheorghe se pot bucura în această perioadă de mai multe evenimente culturale deosebite, pentru a sărbători altfel Ziua Națională. Pe Arena Sepsi vine „Zdob și Zdub”

Pe Arena Sepsi vor cânta cei de la Zdob și Zdub FOTO Adevărul
Pe Arena Sepsi vor cânta cei de la Zdob și Zdub FOTO Adevărul

Muzica și sportul apropie oamenii! De cele mai multe ori, ne temem și avem rezerve față de ceea ce nu cunoaștem. Cu cât cunoaștem mai bine un lucru, cu atât ne este mai ușor să interacționăm cu el. La fel se întâmplă și în cazul oamenilor, care pot deveni buni prieteni după ce se cunosc mai bine.

La Sfântu Gheorghe, pe Arena Sepsi, în 2 decembrie va avea loc un concert Zdob și Zdub, la care români și maghiari se vor distra împreună. Muzica trupei din Republica Moldova este apreciată și de etnicii maghiari din Covasna, astfel că Instituția Prefectului din Județul Covasna a decis să includă concertul de vineri seara într-o serie de evenimente menite să creeze punți între români și maghiarii din această zonă.

Concertul face parte din seria de manifestări artistice și culturale desfășurate sub egida Prefecturii Covasna, „Împreună pentru România”. Acestea își propun să reunească întreaga comunitate pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României.

Autoritățile își doresc să promoveze Ziua Națională ca pe una în care ne putem și distra, nu doar să defilăm și să expunem tehnica de luptă și unitățile militare. Și, dacă ne distrăm împreună și ne bucurăm de cultură, este cu atât mai bine pentru o zonă în care cetățenii români vorbesc acasă în limbi diferite.

Trupa „Zdob și Zdub” promite o atmosferă incendiară pe stadionul din Sfântu Gheorghe, cel puțin la fel de frumoasă ca la golurile marcate de echipa din localitate. Artiștii vor interpreta melodii celebre precum „Trenulețul”, „Moldovenii s-au născut” sau „Boonika bate toba”. Trupa „Sarmalele Reci” va susține și ea un concert pe scena Arena Sepsi, în deschiderea celor de la Zdob și Zdub.

Evenimentele vor avea loc pe 2 decembrie, de la ora 20.00. Accesul se face de la ora 19.00. Biletul de intrare costă 20 de lei și poate fi achiziționat de pe platforma iabilet.ro, precum și de la casele de bilete ale Arenei Sepsi.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri