Record european la 12 ani. Erik Gulacsi a ajuns la 5.642 de metri altitudine pe Elbrus. Recordul feminin aparţine tot României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Erik Gulacsi legitimat la  Clubul Sportiv Montan Altitudine a reuşit primul său record european de vârstă. Are numai 12 ani, dar a reuşit să urce vârful Elbrus.

Erik Gulacsi este cel mai tânăr alpinist din Europa care reuşeste acest lucru. Ascensiunea de record a lui Erik a început la ora 2.00 de la altidudinea de 4100 m. În 7 ore proaspătul recordman european a parcurs o diferenţă de nivel de 1542 m în continţii de strat de 10 cm de zăpadă proaspătă, ceaţă şi vizibilitate foarte scăzută. Erik Gulacsi este legitimat la  Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, are 12 ani şi este la primul său record.

„Mă bucur că prima mea ascensiune în munţi înalţi a fost un succes. În urma antrenamentelor pe care le fac în Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor am fost motivat să încerc această ascensiune de record şi mă bucur că am reuşit“, a declarat  Erik Gulacsi.

Şi recordul european feminin este tot în România. A fost obţinut anul trecut de Dor Geta Popescu legitimată tot la Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Dor Geta Popescu, alpinista fenomen a României are doar 12 şi 10 luni ani şi a intrat deja în Cartea Recordurilor. A fost desemnată cel mai bun alpinist de altitudine din România. A reuşit în luna mai să doboare alte două recorduri mondiale de vârstă după ce a atins vârful Denali din Alaska şi Pico de Orizaba din Mexic. Are în palmares şase recorduri mondiale şi unul european.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite