Prim verdict în scandalul biroului dintre primarul și viceprimarul Brașovului. Ce au decis judecătorii

0
Publicat:

Războiul dintre primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu are un prim verdict. Instanța a decis că Rusu își poate folosi biroul din clădirea Primăriei, deși Coliban l-a trimis la cimitir

Conflictul Allen Coliban și Sebastian Rusu are un prim verdict FOTO Ioan Buciumar
Conflictul Allen Coliban și Sebastian Rusu are un prim verdict FOTO Ioan Buciumar

Scandalul dintre primarul Brașovului, Allen Coliban, și viceprimarul Sebastian Rusu a primit un verdict în prima instanță. După ce edilul șef i-a amenajat un birou în cimitir colegului său și i-a sigilat biroul din clădirea Primăriei Brașov, instanța a decis că liberalul Sebastian Rusu trebuie să poată intra când vrea în biroul din centrul orașului.

Tribunalul Brașov a dispus „înlăturarea sigiliului aplicat pe uşa biroului reclamantului, situat în sediul Primăriei Municipiului Braşov şi obligă pârâţii să permită reclamantului să folosească biroul din sediul Primăriei Municipiului Braşov în scopul exercitării atribuţiilor ce decurg din funcţia de Viceprimar al municipiului Braşov”, se arată în sentință, care este cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare.

În urmă cu o lună, primarul a dispus aplicarea unui sigiliu pe ușa biroului lui Sebastian Rusu. Acesta din urmă a intrat, totuși, în birou, motiv pentru care primarul Allen Coliban a decis schimbarea încuietorii. Viceprimarul a acuzat că are bunuri și acte personale, între care cartea de identitate, în birou și că nu mai are acces la acestea.

Scandal vechi de la începutul mandatului

Scandalul dintre cei doi a început la scurt timp de la preluarea mandatului. La Brașov, USR are 12 consilieri locali, PNL 11, iar PSD are 4. Cum primele două forțe sunt echilibrate, PSD este cel care înclină acum balanța, după ce înțelegerea dintre PNL și USR a căzut.

Allen Coliban a propus mai multe proiecte care au fost respinse de consilierii liberali și social democrați. Primarul a comis și el câteva greșeli, între care o parte din finanțarea acordată FC Brașov și oferirea gratis a catacombelor Brașovului, motiv pentru care a izbucnit un adevărat război între cei doi.

Allen Coliban i-a retras mai toate prerogativele lui Sebastian Rusu, care se mai ocupă doar de gestionarea Cimitirului Municipal. Ocazie numai bună pentru Allen Coliban să mute biroul viceprimarului cu care nu se înțelege la marginea orașului, în cimitir. Numai că Tribunalul Brașov nu este de acord, însă Allen Coliban poate depune apel.

Consilierii liberali evită chiar și discutarea demiterii lui Rusu

Este primul verdict în disputa celor doi edili, mai ales că liberalii nu vor nici măcar să discute în ședințele de plen înlocuirea lui Rusu, propusă de Coliban. Joi seara, pentru a treia oară consecutiv, peneliștii au plecat din sală înaintea ultimului punct, cel privind demiterea viceprimarului, astfel că, în condițiile în care consilierii PSD li s-au alăturat, nu a fost cvorum.

Sentința finală va fi dată cel mai probabil de alegerile locale de anul viitor.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite