Power Cup, competiţie internaţională de skandeberg, la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul are loc în acest weekend, în municipiul Codlea
Evenimentul are loc în acest weekend, în municipiul Codlea

În luna decembrie, mai exact în zilele de 12 şi 13 este organizat evenimentul Codlea Power Cup, competiţie internaţională de skandenberg şi Bench Press, competiţie naţională, unde vor fi aşteptaţi peste 200 sportivi din ţară şi străinătate.

Fiind de mare anvergură evenimentul este susţinut  în parteneriat şi de către Clubul Sportiv Muicipal Codlea, Casa de Cultură şi Primăria Codlea.  Pentru ca această manifestare sportivă să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, îşi aduc aportul cu partea logistică şi de arbitraj Asociaţia Română de Skandenberg Braţ de Fier.

Unul dintre oamenii implicaţi activ în promovarea acestui sport este Dan Vlad, fondator al Asociaţiei Club Sportiv Power Gym Codlea. Dan Vlad este o persoană care s-a remarcat încă din 2009, când a organizat pentru prima oară la Codlea Concursul Naţional de Powerlifting – Bench Press, eveniment care s-a bucurat de un real succes.

În 2010 Codlea a cunoscut sportivi de marcă, reuniti în Promenada municipiului la Concursul de Strongest Man – Cel mai puternic om din România, competiţie la care au participat sportivi din toată ţara şi un public numeros.

Având o aşezare geografică şi de relief care permite desfăşurarea de competiţii sportive remarcabile, Dan Vlad a iniţiat proiectul Sport, Mişcare, Sănătate,  derulat în 2011, acesta incluzând 5 competiţii printre care şi cross cu alergare prin pădurile Măgurii şi înot la Ştrandul Codlea .

De asemenea, au avut un real impact şi competiţiile de tenis de masă, powerlifting  şi fotbal. Nimic nu este simplu, însă acolo unde există pasiune, dăruire şi motivaţie,  se petrec lucruri deosebite aşa cum ne mărturiseşte Dan Vlad. Sigur că mâna de ajutor şi deschiderea vebită din partea administraţiei locale,  a primăriei care a pus umărul la concretizarea tuturor competiţiilor este un factor important. La fel de importantă este aprecierea şi sponsorilor care au contribuit substanţial la buna desfăsurare a evenimentelor şi nu în ultimul rând a partenerilor media, care au promovat sportul şi oraşul implicit.

Dar cel mai important factor a fost publicul, cel care a apreciat la justa valoare avantajele sportului, a mişcării în general.

skandenberg brasov codlea

Dan Vlad spune că succesul este al oamenilor din jurul său, în contextul în care acesta, prin Asociaţia Club Sportiv Power Gym Codlea, în parteneriat cu Primăria şi Casa de Cultură a organizat cel mai mare eveniment sportiv al anului 2014 la Codlea – Campionatul Naţional de Skandenberg, la care a fost prezent inclusiv preşedintele Federaţiei Mondiale de Skandenberg, Assen Hadjtodorov. Un eveniment preluat şi transmis la nivel naţional, în direct, de către sport.ro

Nu s-a oprit aici. A simţit că trebuie să implice întreaga comunitate, în acest sens adresându-se tinerilor elevi şi liceeni din oraş, pentru care a organizat diferite competiţii locale, cu sprijinul instituţiilor de învăţământ, stimulând şi încurajând tinerii să aibă o conduită  sănătoasă prin practicarea unui sport, dar şi printr-o alimentaţie sănătoasă. Spre exemplu, convenţiile de fitness – aerobic pregătite pentru reprezentantele sexului frumos s-au bucurat de un real succes, acestea devenind tradiţie în perioada lunii martie a fiecărui an.

skandenberg brasov codlea

Sportivii din cadrul clubului pe care îl conduce sunt campioni naţionali la numeroase competiţii,  aceştia aducând acasă medalii de aur şi trofee.

2016 va fi un an plin, ne asigură Dan Vlad. Acesta pregăteşte două campionate naţionale,un campionat internaţional şi cel mai important, Campionatul European de Skandenberg, care se va desfăşura cel mai probabil la Sala Sporturilor din Braşov, acesta având calitatea de manager de eveniment.  Se estimează prezenţa a peste 1500 sportivi din peste 30 ţări.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite