Pensiunile şi magazinele din staţiunea Băile Tuşnad, asaltate de urşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două alerte legate de prezenţa urşilor la Tuşnad Băi într-o singură noapte FOTO brasov metropolitan
Două alerte legate de prezenţa urşilor la Tuşnad Băi într-o singură noapte FOTO brasov metropolitan

Urşii se simt ca acasă în pensiunile şi magazinele din Băile Tuşnad. Animalele sălbatice caută mâncare şi produc şi pagube atunci când este dificil să ajungă la aceasta.

Două alerte prin care se semnala prezenţa unui urs au fost semnalate în noaptea de miercuri spre joi, în oraşul harghitean Băile Tuşnad. Prima dintre acestea a venit cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, când o femeie anunţa prezenţa unui urs la una din pensiunile din localitate. 

„Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, ieri, 16 iunie, la ora 23:26, a fost făcut de către o femeie care ne anunţa despre prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului, din oraşul Băile Tuşnad. La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care, însă, nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, au transmis jandarmii harghiteni. 

La scurt timp după acest prim apel, a venit şi al doilea. „Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalându-ne prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate. Din cele relatate de către apelant, ursul a spart uşa unui magazin, intrând în acesta”, au mai precizat reprezentanţii Detaşamentului 1 Mobil de Jandarmi Harghita. 

Un echipaj al jandarmilor a plecat imediat spre zona indicate şi a găsit ursul, pe care l-a îndepărtat prin zgomote. Nu la foarte mare distanţă se afla şi o ursoaică, însoţită de 3 pui, pe care, de asemenea, jandarmii i-au gonit spre zonele împădurite. Forţele de ordine şi-au continuat patrularea prin oraş şi au mai întâlnit şi alţi urşi, pe care i-au condus spre pădure. 

„În toate cazurile, patrulele au mai rămas în oraş pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, le-au solicitat jandarmii celor care locuiesc în zonă sau vin aici ca turişti. 

 

Vă mai recomandăm: 

Casa care sfidează fizica, realizată de doi elevi români. Are un singur punct de contact cu solul şi este „eco”

Suma uriaşă plătită de o octogenară păcălită prin metoda Accidentul. Escrocii şi-au luat un Audi din banii ei

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite