Motivul pentru care Transfăgărăşan se închide, la mai puţin de o săptămână după ce a fost deschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduarg Grosu în fruntea unui pluton de ciclişti FOTO Eurosport
Eduarg Grosu în fruntea unui pluton de ciclişti FOTO Eurosport

Deschis în urmă cu mai puţin de o săptămână, Transfăgărăşanul se va închide luni, din cauza Turului Sibiului la ciclism, o competiţie internaţională prestigioasă.

Tunelul de la Bâlea Lac de pe Transfăgărăşan va fi închis circulaţiei, luni, 5 iulie, între orele 10.00 şi 17:30. În acest interval se va desfăşura „Turul Ciclist al Sibiului 2021”, o competiţie sportivă care are la start 174 de rutieri de pe cinci continente.

Întrecerea este inclusă în calendarul competiţional european al Union Cycliste Internationale, destinat sportivilor de elită la nivel internaţional.

La întrecere, România participă cu Echipa Naţională şi cu Giotti Victoria Savini Due, aceasta din urmă, echipă continentală. La competiţie sunt prezente şi două echipe de World Tour, Bora-Hansgrohe din Germania şi Qhubeka Nexthash, din Africa de Sud. De asemenea, patru echipe pro-continentale sunt prezente în Turul Ciclis al Sibiului, care are şi o competiţie conexă, Transfăgărăşan Challenge. 

Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din Europa, s-a deschis din 28 iunie, cu câteva zile înaiinte de data la care era preconizată deschiderea oficială, graţie drumarilor care la mijlocul lunii iunie se luptau încă cu nămeţii.

Vă  recomandăm să mai citiţi:

Ameninţat cu pistolul, după o şicanare în trafic. Ce au păţit cei doi şoferi

Lupta unui profesor pentru a ţine în viaţă primul sat turistic din România. Ce legătură are cu Jocurile Olimpice

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite