Îndemn la adopție și sterilizare de Ziua Animalelor fără Stăpân. Orașul în care nu sunt o problemă

0
Publicat:

Președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, spune că trebuie să adoptăm animale din adăposturi și să le sterilizăm, dacă vrem ca această problemă să dispară.

Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân FOTO Adevărul
Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân FOTO Adevărul

4 aprilie este Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, iar cei care iubesc animalele care ajung să și cunoască bine comportamentu acestora știu cât de important este pentru un animal domestic să fie îngrijit de un stăpân. Două problematici au fost în atenția tuturor în ultimii ani în legătură cu aceste animale.

Dacă nu sunt sterilizate, ele ajung să se înmulțească necontrolat și numărul celor care vor trăi pe străzi va crește. În al doilea rând, în loc să cumpărăm un animal este mai simplu și mai benefic să adoptăm unul.

„Din păcate, animale fără stăpân sunt în întreaga lume și nici România nu a scăpat de asta, iar noi, oamenii, suntem responsabili pentru aceste animale. Aș vrea să profit de această zi și să transmit un apel pentru a adopta câinii care se află în toată țara în adăposturi, dar mai ales pentru a steriliza aceste animale, și câini, și pisici, pentru că e singura metodă de a opri înmulțirea loc. Să sărbătorim ziua aceasta oferind o casă, o familie acestor animale care, uneori, așteaptă ani de zile, iar altele chiar mor în adăposturi”, a transmis Cristina Lapis, președinte al Asociației Milioane de Prieteni.

Din fericire, Brașovul nu are un număr mare de animale fără stăpân. Este, poate, și o urmare a faptului că România are una dintre cele mai bune legi în privința protejării animalelor, iar acolo unde legea este și respectată, rezultatele nu întârzie să apară.

În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.

Cesar Millan, cunoscutul dresor de câini şi gazda emisiunii “Dog Whisperer” este ambasadorul acestei zile.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite