FOTO Cum arată Sala Tronului de la Cetatea Făgăraş redeschisă după o jumătate de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Tronului poate fi vizitată de turişti. FOTObunaziuafagaras.info.
Sala Tronului poate fi vizitată de turişti. FOTObunaziuafagaras.info.

Sala tronului a fost folosită în ultimele decenii pe post de depozit. Autorităţile locale, care îi ştiau valoarea istorică, au reuşit so o readucă la viaţă, aşa cum era ea acum câteva secole.

Sala Tronului este denumită în document Marele Palat. A fost închisă în 1960 când Cetatea Făgăraş a fost transformată într-o temută închisoare comunistă. Viztatorii pot însă acum să o admire în toată spendoarea ei. La Cetatea Făgăraş mai pot fi vizitate alte 39 de încăperi la fel de fascinante.

Sala Tronului a fost amenajată aşa cum a fost ea în perioada de glorie a edificiului. Aici au fost primiţi zeci de regi şi regine din toată lumea. Au fost aduse 67 de zilţuri şi candelabra toate aparţinând stilului renascentist. Tot mobilierul a fost făcut la comandă, iar investiţia s-a ridicat de 1,3 milioane de lei bani de la bugetul local.

S-a încercat o reconstituire de epocă a interioarelor. Sala Tronului a fost o sală unde au fost primite amabasade, solii ale principalelor puteri europene, unde s-au semnat tratate de alianţă între Transilvania şi Franţa şi Polonia“, a spus Elena Băjenaru, directorul cetăţii.

Odată cu noile renovără,turiştii au la dispoziţie, pentru vizitare, toată Cetatea care este formată din trei ansambluri: lacul care se află în jurul Cetăţii, zidurile de apărare cu bastioanele şi Castelul din curtea interioară, format din parter şi două etaje.Cetatea Făgăraş a fost vizitată în 2014 de 55.000 de turişti, iar anul acesta se speră să se ajungă la 100.000 de vizitatori.Cetatea poate fi vizitată între orele 10.00 şi 19.00, iar un bilet costă 10 lei. Turiştii pot vizita în acelaşi preţ şi Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“, care se poate mândri cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite