Festivalul „Musica Kronstadt“ aduce la Braşov orchestre celebre în toată lumea. Vor fi concerte instrumentale unice în România. Intrarea este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea la toate concertele este liberă. FOTOKSB Academy.
Intrarea la toate concertele este liberă. FOTOKSB Academy.

Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2017“, ediţia a IV-a, dedicată centenarului Dinu Lipatti, aduce la Braşov elitele muzicii clasice mondiale de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg, Landeskapelle Eisenach.

Festivalul se va desfăşura în perioada 2-9 august la Braşov. Muzicianul fondator al evenimentului, Ludovic Armin Cora, propune în acest an o agendă unică de 15 concerte gratuite. Pe lângă spectacole artiştii în devenire pot participa la o Academie de vară alcătuită din masterclass-uri pentru instrumentele de suflat: oboi, clarinet, fagot, corn, acestea fiind destinate unui număr de 80 de cursanţi din ţări precum Franţa, Spania, Canada, Luxembourg, Germania, Republica Moldova, România.

În premieră naţională, printr-un concurs de interpretare artistică, Festivalul şi Academia „Musica Krosntadt 2017“ oferă premii în valoare de 4.500 de RON celor mai merituoşi cursanţi. Unicitatea acestui Festival şi Academii la nivel internaţional constă în alcătuirea unei orchestre de suflători, ansamblu care va evolua în concerte alături de elitele muzicii clasice mondiale de la orchestre din Europa.

Concerte inedite cu intrare liberă

Artiştii Nicolas Simion şi Petra Acker, alături de cursanţii Academiei vor forma un ansalmblu de jazz care va concerta în zilele de 2,4,5 şi 8 august începând cu ora 20.00 la Palatul Copiilor din Braşov.

Dacă iubiţi atmosfera regală sunteţi aşteptaţi la Castelul Peleş din Sinaia unde artiştii Ludovic Armin Cora, Teodora şi Alexandra Ducariu vă vor purta prin diferite epoci ale muzicii clasice.  Concertul are loc în 3 august la ora 15.00. Tot în acest loc simbol al României va avea loc un al doilea concert în 5 august de la ora 17.00. De data aceasta, surorile Ducariu vă vor încânta cu un program special dedicat flautului şi pianului.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte va fi în 4 august  de la ora 17.00 la Biserica Neagră. 11 solişti de renume mondial de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg şi Landeskapelle Eisenach vor susţine un concert extraordinar pentru public.

Festivalul vine şi cu un eveniment surpriză în Parcul Nicolae Titulescu din Braşov. Organizatorii ţin totul secret, iar pentru a descoperi surpriza sunteţi aşteptaţi în 5 august la ora 15.00 în parc.

Festivalul din acest an este dedicat celor 100 de ani de la naşterea legendarului Dinu Lipatii, iar momentul va fi celebrat cu un Concert Simpozion unic, în 6 august de la ora 18.00 la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania. Compozitorul Liviu Dănceanu şi Monica Isăcescu, realizatoarea de emisiuni Radio Romania Cultural vor fi ghizi în universul existenţial şi creaţional a lui Dinu Lipatti. Soprana Cristina Radu, oboiştii Lajos Lencses , Thomas Molinari, Florenel Ionoaia şi alte nume sonore vor interpreta lucrări compuse de Lipatti şi Liviu Dănceanu. Tot în 6 august de la ora 18.00 la Bationul Ţesătorilor,  Nicolas Simion va pune în valoare tânărul ansamblu de jazz  KSB Academica cu diferite lucrări consacrate.

Clubul Copiilor din Braşov este locul unde trebuie să fiţi în 8 august începând cu ora 20.00. Regalul de concerte va începe cu un spectacol al KSB Academica Orchestra. Veţi avea ocazia să ascultaţi o orchestră de suflători cu un program artistic în premieră în România. De la ora 21.00 va începe recitalul oferit de Iosif Ioan Liviu, acompaniat de Orchestra „Rapsodia“ Liceul Vocational Tudor Ciortea. De la ora 21.30 va fi un alt concert dedicate intrumentelor de alamă, iar repertoriul va fi unul surpriză.

Festivalul se încheie în 9 august la Sala Patria a Filarmonicii din Braşov. De la ora 19.00 vor concerta diferite generaţii de muzicieni participanţi la KSB Academica.

Informaţii complete despre festival puteţi găsi pe site-ul oficial: http://www.academyofmusic.eu/festival/concerte/

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite