Criminalul de la Bran, găsit de cățelușa Bata: cum a luat urma suspectului VIDEO

0
Publicat:

Cățelușa Bata a avut un rol decisiv în prinderea criminalului de la Bran. Ea le-a arătat criminaliștilor unde se ascunde ucigașul celor doi soți.

La Bran a fost o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea criminalului celor doi soți. Pe lângă criminaliști, în anchetă a fost implicată și Bata, unul dintre câinii antrenați în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Brașov pentru depistare de urmă și miros.

Bata, o femelă de 4 ani și 11 luni, este cățelușa care i-a ajutat pe criminaliștii implicați în găsirea ucigașului de la Bran.

Bata, cățelușa-anchetator FOTO IPJ Brașov
Bata, cățelușa-anchetator FOTO IPJ Brașov

Cățelușa s-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc. 

Câinele nu s-a mai mișcat din loc, iar atunci criminaliștii au înțeles că Bata a luat urma suspectului. La scurt timp, în curtea indicată de Bata au fost găsite armele folosite de criminal, un ciocan și un topor. Acestea erau aruncate aparent la întâmplare prin curte, însă aveau pe ele urme de sânge.

Pompierul, de 38 de ani, şi soţia sa, care era aistentă medicală, au fost găsiţi morţi în casă, plini de sânge, luni dimineaţă, de către apropiaţi.

Principalul suspect este acuzat de omor calificat şi violare de domiciliu. Și-a recunoscut doar parțial faptele, spun procurorii. A negat că una dintre armele crimei ar fi fost toporul, așa cum arată rănile victimelor.

Anchetatorii au pătruns în locuința lui abia după ce au obținut un mandat de percheziție, pentru că tatăl său nu a vrut inițial să deschidă ușa. A negat chiar și că bărbatul bănuit ar fi acasă. Când polițiștii au reușit să intre, suspectul era extrem de agitat și s-a refugiat în pod.

„Era înarmat cu un cuțit și amenința că își ia viața, s-a și zgâriat în aceste împrejurări la gât, probabil cu acea lamă de cuțit”, a declarat Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunal.

.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite