Inspecție tehnică pentru troleibuze în Timișoara, după ce un vehicul a luat foc. Solicitarea, făcută de primar

0
Publicat:

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a solicitat să se verifice instalațiile electrice ale tuturor troleibuzelor Societății de Transport Public, după ce un vehicul al companiei a fost cuprins de flăcări în mers, vineri, pe o stradă din localitatea periurbană Ghiroda.

Troleibuzul în flăcări FOTO ISU Timiș
Troleibuzul în flăcări FOTO ISU Timiș


Un troleibuz metropolitan de pe linia M11 care transporta pasageri vineri, 7 octombrie, în localitatea periurbană Ghiroda, a fost cuprins de flăcări.  

Incendiul a izbucnit în timp ce vehiculul mergea pe strada Plopilor, iar șoferul a oprit imediat când a observat fumul din partea din spate a troleibuzului. Focul a izbucnit în compartimentul motor al vehiculului.

Conform procesului-verbal de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric. 

În acel moment, în troleibuz se aflau șase călători, care au coborât rapid, astfel că nimeni nu a pățit nimic. 

Troleibuzul metropolitan a luat foc FOTO ISU Timiș
Troleibuzul metropolitan a luat foc FOTO ISU Timiș


Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a cerut conducerii STPT să verifice în perioada imediat următoare instalațiile electrice ale tuturor troleibuzelor care se află în garajul societății de transport. 

Am discutat cu directorul STPT, Constantin Cocheci, imediat după incident și m-a asigurat că, în funcție de raportul pe care îl va primi de la pompieri, toate aceste modele de troleibuze vor intra într-o inspecție tehnică. Adevărul este că aproape întreaga flotă a STPT este uzată și în multe cazuri depășită. Troleibuzul care a luat foc a fost achiziționat în 2008, deci acum aproape 15 ani”, a transmis primarul Dominic Fritz. 

Primăria Timișoara lucrează la înnoirea flotei de transport public, chiar din acest an urmând să ajungă primele autobuze electrice, dintr-un lot de 44.  

Alte 25 de troleibuze cu motor auxiliar electric vor fi achiziționate prin PNRR, proiectul fiind depus pentru finanțare în primăvară.  

Avem în pregătire și alte proiecte pentru cumpărarea de mijloace de transport public prin fonduri PNRR, despre care voi prezenta detalii în următoarele zile. Siguranța călătorilor primează și de aceea investim masiv pentru ca întreaga flotă a STPT să fie înnoită”, a mai transmis Dominic Fritz. 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri