Bere, cârnați și distracție mare la Oktoberfest România. Charlie Ottley, printre participanți: „Mare fan“ FOTO VIDEO

0
Publicat:

Cel mai așteptat eveniment al toamnei, Oktoberfest, a început la Brașov cu multă bere și distracție pe cinste. Alături de primar și de organizatorul Christian Macedonschi a fost și Charlie Ottley, faimosul jurnalist britanic stabilit aici, care promovează România prin tot ce face.

Charlie Ottley la Oktoberfest România FOTO Facebook Charlie Ottley
Charlie Ottley la Oktoberfest România FOTO Facebook Charlie Ottley

Timp de zece zile, Brașovul e în sărbătoare. Cel mai mare festival al berii din România, Oktoberfest, a debutat joi seara, 31 august 2023, și va ține până în 10 septembrie 2023. În cortul imens instalat pentru prima dată în Parcul Tractorul curg mii de hectolitri de bere, alături de mici sau celebri cârnați bavarezi.

A 14-a ediție a Oktoberfest care se desfășoară la Brașov a debutat cu celebra paradă a carelor alegorice, la care au fost prezenți, în premieră, reprezentanți ai tuturor celor șapte grupuri de Juni ai Brașovului. Traseul paradei a fost Bulevardul Eroilor – Castanilor - 13 Decembrie - strada Turnului, unde festivalul are la dispoziție un spațiu de 2.000 de metri pătrați.

Avem multe noutăți care merită descoperite, de la oferta de mâncare deosebită, în special cea cu puternic specific local, cu cel mai mare Luna Park și cu un cort frumos, cu muzică bună și distracție. Sigur, cel mai important ingredient al festivalului este berea rece și vrem să amintim de berea de malt făcută special pentru Oktoberfest Brașov”, a detaliat Christian Macedonschi, organizatorul festivalului.

Pe lângă bere, principala vedetă a festivalului, la Oktoberfest găsim și negustori și comercianți cu must, pastramă, clătite, gogoși pentru pretențioși și deja vestita stână tradițională. Nici în acest an, nu lipsește celebrul concurs Miss Oktoberfest și vor fi prezente toate jocurile și concursurile cu care ne-a obișnuit sărbătoarea.

Distracția a fost la cote maxime încă din prima seară de festival, când cortul s-a dovedit neîncăpător. Între cei care au ținut să fie prezenți la petrecere încă din prima zi s-a numărat și celebrul om de televiziune britanic, Charlie Ottley, stabilit în România și un obișnuit al Brașovului și locurilor din împrejurimi.

Felicitări @cristian_macedonschi pentru o lansare foarte reușită a Oktoberfest-ului de anul acesta la Brașov! Distracție imensă! De neratat!”, a fost comentariul britanicului la postarea din prima seară de festival, în care apare alături de organizatori și liderii administrației publice locale, ciocnind o halbă de bere.

La Oktoberfest 2023, organizatorii așteaptă cel puțin 500.000 de participanți, atât din țară, cât și din străinătate, mai ales că este prima ediție de când există și aeroportul de la Brașov, astfel că oricine poate ajunge mult mai repede și mai ușor. Prețurile, în acest an, pleacă de la 8 lei berea și 7 lei micul. 

„Zike Zake, Zike Zake!“ - aceasta este urarea pe care și-o fac oamenii Oktoberfest. 

FOTOGRAFII DE IOAN BUCIUMAR / OKTOBERFEST

image
image
festival jpg
image
image
image
image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite