Aplicaţia care te învaţă limbi străine şi aduce spiritul Silicon Valley la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua aplicaţie, Learn Languages VR, aduce în plus experienţa realităţii virtuale. Foto: Mondly
Noua aplicaţie, Learn Languages VR, aduce în plus experienţa realităţii virtuale. Foto: Mondly

O aplicaţie de limbi străine creată la Braşov a ajuns în topul celor mai utilizate din lume şi aduce la poalele Tâmpei un concurs de programare pe modelul celor din SUA.

Mondly Languages a fost creată la Braşov în urmă cu aproape patru ani. Totul a început cu un împrumut de 1.000 de euro pentru cumpărarea unui Macbook şi mult studiu şi muncă. Tehnologia din spatele aplicaţiei foloseşte metode avansate de înţelegere a limbajului uman, fiind capabilă să poarte conversaţii apropiate de cele reale. Datorită tehnologiei de auto-învăţare, aplicaţia a învăţat milioane de fraze noi de la lansare până în prezent, pe baza conversaţiilor purtate cu utilizatorii. Noua aplicaţie, Learn Languages VR, aduce în plus experienţa realităţii virtuale, care face ca procesul de învăţare să fie şi mai natural. 

De unde ideea unei astfel de aplicaţii

Alexandru Iliescu, unul dintre cofondatori, spune că ideea aplicaţiei s-a creat pe măsură ce au observat posilibităţile noi oferite de telefoanele şi dispozitivele inteligente. Aceştia şi-au dat seama că cel mai bun mod prin care poţi învăţa limbi străine este să creezi o experienţă imersivă care replică scenarii şi conversaţii reale. Realitatea virtuală dă această şansă, deoarece iniţiatorii Mondly au constatat că ce-i opreşte pe oameni din a învăţa limbi străine este frica şi lipsa exerciţiului care imită realitatea.

Cu funcţionează aplicaţia

Astfel, cu ajutorul unui dispozitv pentru VR, utilizatorul ajunge într-un tren, hotel sau restaurant virtual, unde se împrieteneşte cu personaje care folosesc inteligenţa artificială pentru a purta conversaţii în diferite limbi. Aplicaţia oferă, imediat, feedback legat de pronunţie şi sugestii pentru îmbogăţirea vocabularului. Pentru a aduce laolată tehnologiile din spatele chatboţilor, recunoaşterea vocală şi realitatea viruală, compania a fost nevoită să dezvolte un sistem propriu de detectare a vocii. „Mai nou, tehnologii ca inteligenţa artificială şi realitatea virtuală aduc un nou nivel de realism în faţa utilizatorilor de astfel de aplicaţii“, a mărturisit Alexandru Iliescu, CEO şi cofondator al ATi Studios.

La realizarea aplicaţiei au muncit 20 de profesionişti din Braşov timp de patru ani. Lor li se adaugă câteva zeci de traducători din 40 de ţări care au contribuit la realizarea materialelor în cele 33 de limbi la învăţarea cărora au acces utilizatorii. „Cea mai mare realizare a noastră este formarea echipei Mondly, o echipa de tineri campioni care se bat de la egal la egal şi câştigă în faţa unor echipe mult mai numeroase din SUA, Marea Britanie sau Germania“, a mai spus Alexandru Iliescu.

O aplicaţie gratuită

Compania care a dezvoltat celebra aplicaţie are cea mai mare cotă de piaţă în Nord-Vestl Europei, în ţări ca Germania, Elveţia, dar mai ales în ţările din Peninsula Scandinavă. În Danemarca, aproape 7% din populaţia ţării a descărcat una din aplicaţiile Mondly.

Iniţial, aplicaţia a fost lansată exclusiv pe platforma iOS (iPhone şi iPad). În 2015, a urmat lansarea pe Android, tocmai datorită creşterii popularităţii acestei platforme. Din 2016 încoace, cele mai multe descărcări vin de pe Android şi este gratuită. 

Concurs de programare

Acum, braşovenii de la Mondly, vor organiza pe 13 octombrie, a doua ediţie a concursului de programare Mondly Coding Challenge. Concurenţii vor avea la dispoziţie 12 ore pentru a dezvolta un prototip de aplicaţie complet funcţional. Participarea este gratuită, iar doritorii se pot înscrie gratuit pe pagina oficială a competiţiei până pe data de 9 octombrie. Astfel de concursuri sunt foarte des întâlnite în Silicon Valley, unde programatorii de la marile companii Facebook, Google, Snapchat sau Twitter îşi testează cunoştinţele în competiţi.  

Citeşte şi:

Firme de renume caută ingineri şi specialişti IT la Braşov

Aplicaţia care spune totul despre Braşov este acum disponibilă şi în App Store

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite