Un copil a fugit din centrul de plasament, a furat o mașină și s-a plimbat pe străzile din Brăila

0
Publicat:

Un copil de 13 ani a fugit dintr-un centru de plasament, a furat o mașină și s-a plimbat pe străzile din Brăila. Un polițist aflat în timpul liber l-a observat la volan și a alertat poliția.

Polițistul aflat în timpul liber a sunat la 112 FOTO: ARHIVA
Polițistul aflat în timpul liber a sunat la 112 FOTO: ARHIVA

„Colegul nostru Marius se afla în timpul liber, flerul său nu a ținut cont de orele de program! Astfel, o seară de plimbare aparent liniștită a colegului nostru prin oraș, s-a transformat într-o misiune. Mai exact, miercuri, la ora 22:20, pe Șoseaua Buzăului din municipiu, Marius, polițist în cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică, a observat un copil la volanul unui autoturism, motiv pentru care a circulat în spatele acestuia, timp în care și-a anunțat colegii aflați în serviciu pentru a interveni cât mai repede”, a anunțat Poliția Brăila. 

În acest timp, copilul și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști pe Calea Călărașilor la intersecție cu Bulevardul Dorobanților. Aceștia au stabilit că este vorba de un minor, în vârstă de 13 ani, ce fugise dintr-un centru de plasament.

„Surpriza colegilor a fost și mai mare atunci când au stabilit faptul că baiatul, dornic de o plimbare, a căutat și a găsit un autoturism cu portierele deschise, iar cu iscusință a reușit să o pornească fără a avea cheie. Ce a urmat a fost o plimbare de scurtă durată, care, datorită atenției manifestată de colegul nostru, s-a sfârșit înainte de producerea unui eveniment rutier ce se putea transforma într-o tragedie”, au mai precizat reprezentanții IPJ Brăila. 

Brăileanul care a bătut trei polițiști cu pulanul, internat cu forța la Psihiatrie

Brăileanul de 59 de ani care a agresat trei polițiști cu pulanul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Brăila și va fi expertiat psihiatric pentru a se constata dacă a avut discernământ la data comiterii faptei.

Alexandra Claudia Petcu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a declarat pentru „Adevărul” că față de bărbatul de 59 de ani care a lovit trei polițiști cu pumnii, iar apoi a luat bastonul de la unul dintre ei și a continuat să îi lovească, s-a luat măsura internării nevoluntare pentru 30 de zile.

Bărbatul va fi expertizat psihiatric pentru a se constata dacă are discernământ și implicit dacă poate răspunde penal. În prezent, pe numele său a fost deschis dosar penal și este cercetat pentru distrugere și ultraj.

Amintim că o filmare realizată pe 16 martie 2023 a devenit virală în mediul online. Pe imagini se vede cum bărbatul de 59 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, lovește trei polițiști cu propriul lor baston. Polițiștii fuseseră chemați pentru că bărbatul, extrem de agresiv, vandaliza mașina unui vecin.

„La data de 16 martie 2023, în jurul orei 11,50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că vecinul său provoacă distrugeri autoturismului aflat în proprietatea fiului său, pe o stradă din municipiul Brăila”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite