TIMP LIBER:Locuri de pescuit în Brăila
0Pescarii amatori se înghesuie, de regulă, să dea la pește pe faleza Dunării sau pe digul Brăila-Galați. Capturile nu sunt mari, însă cei mai mulți recunosc că n-au ajuns să pescuiască pentru a trăi, ci trăiesc pentru a pescui.
Dunărea a fost și a rămas principalul punct de atracție pentru pescarii brăileni. Dimineață de dimineață, pescarii pot fi văzuți cu undițele mâini, pe malul fluviului, fie pe faleză, fie pe canalele formate de-a lungul digului Brăila-Galați. Și asta și pentru că, aici, pescuitul este gratis.
În județ, însă, se mai poate pescui: pe Dunăre la Mila 209 spre Tufești, la Valea Cânepii, la Măxineni, în Insula Mare a Brăilei, la Chiciu, la Stăncuța, în Insula Mică, în afara Parcului Natural Balta Brăilei.
Puțin și de plăcere
În zona falezei nu se prinde mare lucru. Doar niște obleți, dar pasiunea primează. „Vin pe faleză să pescuiesc pentru că este aproape de casă, dau la râme, nu prind mare lucru, dar pescuiesc de plăcere", ne-a mărturisit Daniel Iacob.
Cine vrea să pescuiască profesionist și să se și întoarcă acasă cu ceva pește, poate opta pentru o baltă cu plată din Corbu - Măxineni, Tufești sau Albina, aflată la cinci kilometri de Brăila.
La Valea Cânepii, la Comăneasca, la Gropeni sau Măxineni se prind obleți, regină și carași.
Pescarii care vor să prindă pești mai mari, dar își doresc să admire și împrejurimile, merg la Mila 209, spre ieșirea din Tufești sau la bălțile special amenajate pentru pescuitul sportiv.
La Albina sunt și alte condiții: 20 de locuri de cazare și un restaurant cu 40 de locuri, în care se mănâncă, bineînțeles, saramură și borș din pește. Tot aici sunt locuri de joacă pentru copii, teren de fotbal și bărci de agrement. Cazarea la căsuță cu două paturi costă 50 de lei pentru o noapte.
Prețuri pentru toată lumea
„La Albina vin, de obicei, împreună cu familia, ca într-un mic concediu. Copilul se joacă, eu și soția pescuim și ne plimbăm, e foarte relaxant și nici nu costă mult", ne-a spus Mihai Streche.
De menționat că, la Albina, pescuitul e permis până la ora 20.00, iar taxa este de 60 de lei pe zi. Închirierea terenului de fotbal din apropiere costă tot 60 de lei. Plimbarea cu barca ajunge la 10 lei de persoană, pe oră, sau 25 de lei pentru toată ziua.
Se mai poate pescui în Balta Seacă, la 30 de kilometri de oraș. Pescarii n/au însă voie să păstreze mai mult de 3 kg de crap și 4 kg de caras. Și aici sunt căsuțe pentru înnoptat. La Esna, o zi de pescuit costă 40 de lei, iar o noapte la căsuță 50 de lei.
Și Insula Mică a Brăilei oferă locuri extraordinare de relaxare. Înafara Parcului Natural Balta Mică se poate și pescui. Deocamdată, nu sunt locuri de cazare amenajate în zonă, însă aceia care adoră natura pot ieși cu cortul sau pot poposi pentru o zi în zonă, după o plimbare cu vaporașul.
Atenție, rangerii sunt cu ochii pe voi în Insula Mică, motiv pentru care nu vă riscați să dați la pește în locuri nepermise. Insula Mare este, iarăși, un loc ideal pentru pescuit.
Canalele de aici colcăie de obleți. Spre Insula Mare puteți trece cu bacul. 15 lei pentru un autoturism și 1,5 lei pentru o persoană costă trecerea cu bacul spre IMB. Pescuitul, distracția și relaxarea sunt la liber. De relaxare prin pescuit puteți avea parte și dacă treceți Dunărea cu barca și vă postați în apropiere de una dintre plajele de vizavi de oraș.
CITEŞTE AMĂNUNTE ÎN ADS BRĂILA!