Șofer luat de apă cu tot cu mașină în Marea Britanie, salvat de un cuplu în timp ce echipele de urgență priveau: „Nu au voie să intre decât până la brâu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu a fost nevoit să salveze un instructor de școală de șoferi surprins de ape adânci de 1,5 metri, în timp ce pompierii stăteau deoparte.

Cuplul care a salvat instructorul auto FOTO: X
Cuplul care a salvat instructorul auto FOTO: X

Cineastul Jamie Price și partenera sa Danielle s-au băgat în apa adâncă pentru că automobilistul ”părea că se îneacă” când au ajuns la locul incidentului din Ingatestone, Essex, în Marea Britanie, scrie dailymail.co.uk.

Două echipaje de pompieri și de salvare din Essex, o ambulanță și o mașină de poliție erau parcate lângă vehiculul lovit, dar Price a declarat că a fost șocat să vadă că serviciile de urgență nu fac mai mult pentru a ajuta.

El a declarat pentru The Telegraph: "I-am întrebat: "De ce nu intrați în apă?", iar ei mi-au spus că echipajele specifice au diferite niveluri de pregătire pentru diferite situații.

”Așteptau niște echipaje specializate, pentru că nivelul apei era de fapt de 1,5 metri. Iar ei nu aveau voie să intre decât la înălțimea taliei”.

Soții Price au spus că se temeau că echipajele specializate nu vor ajunge la timp, deoarece veneau din Colchester, motiv pentru care au decis să acționeze singuri.

El a explicat că pompierii îi spuneau să nu ajute, dar a văzut că automobilistul părea că se va îneca.

Această situație survine în contextul în care, în urma precipitațiilor intense din acest weekend, râurile au ieșit din matcă, drumurile au fost afectate și au fost provocate pagube la case și întreprinderi.

În timp ce britanicii s-au bucurat de câteva reprize însorite duminică după-amiază, meteorologul Craig Snell de la Met Office a avertizat că vor fi  ploi abundente care vor cădea luni în nord-vestul Angliei și în Țara Galilor.

Între timp, un pub din Somerset a fost inudnat după ce ploi torențiale au lovit mari părți ale țării și au provocat inundații și haos în călătorii.

În Țara Galilor sunt în vigoare 20 de alerte de inundații, ceea ce înseamnă că sunt posibile inundații.

În sate precum Croscombe, Somerset, râurile locale au ieșit din matcă, inundând casele și afacerile și provocând perturbări pe scară largă.

Se așteaptă, de asemenea, ca nundaâțiile să provoace întârzieri severe la serviciile naționale de transport cu autobuzul și trenul, în timp ce automobiliștii se vor confrunta cu timpi de călătorie mai lungi din cauza închiderii drumurilor.

În toată Anglia, există 41 de avertismente de inundații și 197 de alerte de inundații - primele însemnând că inundațiile sunt "probabile", iar cele din urmă "posibile" - deoarece terenurile deja inundate prezintă un risc mai mare de a fi inundate de ape.

Actuala perioadă de vreme ploioasă este în contrast puternic cu seceta de anul trecut, când Marea Britanie a avut parte de cea mai secetoasă lună februarie din ultimii 30 de ani - cu doar 15,3 mm de ploaie în medie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite