Peste 100 de pomi de Crăciun confiscaţi la Brăila şi amenzi de mii de lei aplicate comercianţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din pomii de Crăciun confiscaţi de poliţişti Foto: IPJ Brăila
O parte din pomii de Crăciun confiscaţi de poliţişti Foto: IPJ Brăila

Poliţiştii brăileni au efectuat mai multe controale împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi cei ai Ocolului Silvic Brăila, ce au vizat combaterea tăierii, transportului, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun.

Sâmbătă, 12 decembrie, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Brăila au acţionat pentru combaterea tăierii, transportului, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun.

Oamenii legii au făcut verificări atât prin constituirea de filtre organizate, cât şi prin verificarea agenţilor economici de profil. Cu această ocazie, în intervalul orar 10,00-14,00, la nivelul municipiului Brăila poliţiştii au legitimat 17 persoane şi au verificat 15 autovehicule.

Totodată au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.200 de lei, dintre care 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind contravenţiile silvice prevăzute de Legea 171/2010, 2 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi o sancţiune contravenţională  aplicată la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, poliţiştii au confiscat peste 100 de pomi de Crăciun şi au reţinut un certificat de inmatriculare, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În cursul zilei de sâmbătă, 12 decembrie, a fost identificată o femeie de 47 ani, din municipiul Brăila, în timp ce expunea spre comercializare pomi de Crăciun, fără a deţine documentele legale. Brăileanca s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei şi confiscarea pomilor de Crăciun, ce au fost ulterior lăsaţi în custodia Ocolului Silvic Lacu Sărat.

brazi Craciun Braila 2

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un bărbat şi fiul său minor, reţinuţi după ce au tăiat ilegal peste 800 de brazi de Crăciun VIDEO

Reacţie incredibilă a hoţilor prinşi la furat de brazi: „Şefule, numai să nu daţi în noi” VIDEO

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite