Elevă bătută în curtea liceului, la Brăila. Agresoarea s-a ales cu dosar penal

0
Publicat:

O fată de 15 ani din Brăila este anchetată pentru lovire și alte violențe pentru că a bătut o altă adolescentă, tot de 15 ani, în curtea unui liceu din oraș. Poliția s-a autosesizat în acest caz.

Eleva a fost lovită în curtea școlii de o colegă FOTO arhivă Adevărul
Eleva a fost lovită în curtea școlii de o colegă FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila - Biroul Proximitate s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei în mediul online unui filmuleţ în care o elevă de 15 ani loveşte o altă adolescentă tot de 15 ani, elevă la un alt liceu. Pe numele agresoarei a fost deschis un dosar pensal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

„Astăzi, 25 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila - Biroul Proximitate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că ieri, 24 noiembrie, în jurul orelor 14,00, o tânără în vârstă de 15 ani, din Brăila, elevă a unui liceu de pe raza municipiului Brăila, aflându-se în zona adiacentă a unei alte instituţii de învăţământ de pe raza municipiului, ar fi lovit o elevă a acestei unităţi şcolare, în vârstă de 15 ani, din Brăila. A fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe", au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Reprezentanţii Biroului Siguranţa Şcolară şi ai Biroului Proximitate Brăila se vor deplasa la unităţile de învăţământ din care fac parte elevele implicate în eveniment pentru „relaţionarea cu conducerea acestora şi efectuarea de activităţi specifice în vederea prevenirii unor astfel de incidente."

Elev rănit cu un cuțit

Incidentele la liceele din Brăila s-au înmulțit semnificativ în Brăila, în special cele violente. Un elev de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“ din Brăila a adus la școală un spray lacrimogen, pe care l-a folosit în toaleta școlii.

Incidentul a avut loc miercuri, 23 noiembrie, iar agentul de pază al unității de învățământ s-a sesizat și a anunțat Poliția Locală.

„Echipajul din cadrul Poliției Locale Brăila care s-a deplasat la fața locului a constatat că cele sesizate se confirmă, identificându-l pe cel care a pulverizat spray-ul în persoana unui elev în vârstă de 16 ani din cadrul unității de învățământ respective”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Brăila.

Elevul a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei, conform prevederilor artiicolului 4, alineatul 1 din Legea nr. 61/1991 republicată, iar spray-ul iritant-lacrimogen găsit asupra sa a fost confiscat. De asemenea, a fost contactată familia elevului, căreia i s-a adus la cunoștință situația acestuia.

De amintit este că în urmă cu aproximativ două săptămâni a avut loc un incident mult mai grav la același liceu. Un elev a fost înjunghiat în picior de către un alt elev de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“.

Incidentul s-a produs într-o pauză, în apropierea liceului. Agresorul s-a întors atunci la ore, ca și cum nimic nu se întâmplase. Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite