Spitalul din România care a stat trei zile cu frigiderele de la morgă stricate. O parte a cadavrelor au fost cărate la un alt spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
F|rigiderele de la morga spitalului din Botoşani s-au defectat FOTO stiri.botosani.ro
F|rigiderele de la morga spitalului din Botoşani s-au defectat FOTO stiri.botosani.ro

Frigiderele de la morga spitalului din Botoşani nu au funcţionat timp de trei zile fără ca nimeni să intervină pentru a le repara. Frigiderele unde sunt adăpostite cadavrele pentru necropsii sau depozitare s-a defectat vineri şi abia luni o echipă de depanare a venit să le vadă. Persoanele decedate au fost cărate la alt spital.

Frigiderele în care se păstrează cadavrele pacienţilor decedaţi la morga Spitalului Judeţean ”Mavromati” din Botoşani au stat trei zile fără să funcţioneze. Abia ieri a venit o echipă pentru a le verifica. În tot acest timp defuncţii au fost plimbaţi de la un spital la altul cu duba de medicină legală.

Trei zile fără frigidere la morgă

Frigiderele de la morgă s-au stricat vineri. Medicii i-ar fi chemat încă din aceea zi pe cei însărcinaţi cu depanarea acestora. În weekend aceştia însă nu şi-au făcut apariţia. Au ajuns abia luni când au început să verifice şi să încerce să pornească frigiderele. ”A fost solicitată de urgenţă să vină firma să le repare, însă reprezentanţii firmei nu au venit. Probabil nu lucrează în weekend”, preciza Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Botoşani. În tot acest timp, medicii s-au grăbit să facă necropsiile şi să predea cât mai repede trupurile neînsufleţite familiilor. 

Morţi căraţi cu duba la Maternitate

Spitalul Judeţean are un frigider mortuar cu nouă spaţii frigorifice care însă nu au funcţionat trei zile. Cadavrele care nu putea fi preluate de medici au fost transportate cu o dubă a IML la Maternitatea Botoşani, acolo unde există o morgă cu frigider mortuar. Încă de ieri a început reparaţia şi punerea în funcţiune a frigiderelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Cine era femeia pe care un hoţ a găsit-o mumificată în casă. Vecinii spun că ar fi avut ieşiri violente

Ce a păţit un bărbat care s-a urcat pe un stâlp electricitate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite