Rezultat istoric în turul doi la prezidenţiale. Iohannis a reuşit să câştige şi în cel mai dur bastion PSD din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au reuşit o victorie istorică în judeţul Botoşani. Klaus Iohannis a reuşit să câştige alegerile şi într-unul dintre cele mai puternice bastioane ale social-democraţilor. În primul tur al alegerilor, Botoşaniul a fost singurul judeţ din Moldova unde Viorica Dăncilă s-a impus.

Judeţul Botoşani este cunoscut de aproape 30 de ani ca fief aproape intangibil al social-democraţilor. Cu toate acestea, duminică 24 noiembrie în turul II al alegerilor prezidenţiale s-a produs o uriaşă surpriză în judeţul Botoşani. 

Candidatul PNL, Klaus Iohannis a reuşit să câştige şi la Botoşani. Şi asta în condiţiile în care în primul tur al alegerilor, Botoşaniul a fost singurul judeţ din Moldova unde candidatul PSD s-a impus. Conform datelor oficiale victoria lui Iohannis la Botoşani a fost la limită. Mai precis, a avut doar 640 de voturi în plus faţă de Viorica Dăncilă. 

Astfel Klaus Iohannis a fost ales de 50.2% dintre alegătorii prezenţi la vot în timp ce Dăncilă a obţinut 49.8% din totalul voturilor. Este o victorie istorică la Botoşani având în vedere că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când, candidatul susţinut de un partid de dreapta se impune în acest judeţ la alegerile prezindenţiale. La nivelul municipiului Botoşani, victoria candidatului PNL a fost mai clară, cu 54.35% faţă de 45.65% cât a obţinut candidatul PSD.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. Câţi români l-au votat pe Klaus Iohannis

Rezultate finale oficiale. Iohannis a „spulberat-o” pe Viorica Dăncilă în Timiş, câştigând alegerile cu 76,32 la sută

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite