Primele victime ale iernii: O persoană a murit iar alte trei au ajuns la spital cu degerături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât temperaturile nu au fost extreme. Cea mai mică temperatură s-a înregistrat ieri dimineaţă când au fost -12 grade Celsius. Medicii se aşteaptă la un val de pacienţi în următoarea perioadă cînd vremea se va răci accentuat.

Un bărbat de 53 de ani din Botoşani, din rândul persoanelor fără adăpost, a ajuns în această dimineaţă la Spitalul Judeţean cu degerăturide gradul II la membrele inferioare.  Bărbatul era în stare de ebrietate şi a adormit pe o bancă din parcul municipal. Medicii i-au acordat îngrijiri dar acesta a refuzat internarea.

Un alt bărbat de 42 de ani, din localitatea Viţcani a fost găsit ieri dimineaţă mort în în şopronul casei. Sorin T. a băut bine la cârciuma din sat iar mama sa i-a interzis să intre în casă. Bărbatul s-a adăpostit în şopron şi a murit din cauza temperaturilor scăzute.

Alte două persoane au fost internate la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean Botoşani cu probleme din cauza frigului.  Grav este un bătrân de 90 de ani din localitatea Carasa care a suferit degerături de gradul III şi IV la gamba stângă. Din cauza vârstei înaintate, medicii nu îi pot amputa piciorul.

Judeţul Botoşani este sub cod galben de vânt şi ninsori în acest weekend.

.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite