Judeţul din România unde şi copiii de patru ani s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Sărăcia este principala cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a înmulţit numărul cazurilor de TBC în judeţul Botoşani FOTO Adevărul
S-a înmulţit numărul cazurilor de TBC în judeţul Botoşani FOTO Adevărul

Numărul cazurilor de tuberculoză în judeţul Botoşani a crescut simţitor în ultimii ani. Cei mai mulţi pacienţi vin din mediul rural iar sărăcia şi viciile joacă un rol semnificativ în creşterea numărului de îmbolnăviri. Totodată există şi cazuri de copii mai mici de 5 ani care s-au îmbolnăvit de TBC.

Conform informaţiilor oferite de spitalul de pneumoftiziologie din Botoşani, numărul de îmbolnăviri a crescut în anul 2018. Conform informaţiilor oferite de medici în 2017, erau înregistrate 306 cazuri de tuberculoză la Botoşani. În 2018, numărul acestora a crescut simţitor la 350. 

Cei mai mulţi pacienţi, de la ţară

Numărul cel mai mare de pacienţi cu tuberculoză, spun medicii, vine din mediul rural. Nivelul de trai este scăzut iar oamenii ajung târziu la medic. La toate acestea se adaugă şi viciile precum consumul excesiv de alcool şi fumatul. ” Îmi explic acest lucru prin scăderea nivelului de trai, a lipsei de educaţie. Oamenii ajung foarte târziu la medicul de familie, ajung în stadii grave cu mai multe complicaţii.”, spune medicul Mirela Ciomaga. 

Copii de patru ani cu tuberculoză

Cel mai îngrijorător este faptul că au ajuns la spital cu această boală cruntă şi preşcolari. Mai precis este vorba despre patru copii de patru trataţi pentru tuberculoză. Aceştia sunt din mediul rural şi au luat boala de la alţi membrii ai familiei care nu s-au tratat.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Dr. Simona Tivadar despre Noua Medicină Germanică: „Tâmpenia asta a creat adevărate secte pe internet“

Peste 150 de elevi au fost testaţi anti TBC după ce profesoara lor s-a îmbolnăvit. Sălile de clasă au fost dezinfectate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite