Elev de 9 ani aproape omorât la şcoală. Copilul se află în stare gravă după ce a căzut peste el poarta şcolii, lungă de 6 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta şcolii din Tudora a căzut peste un elev FOTO monitorulbt.ro
Poarta şcolii din Tudora a căzut peste un elev FOTO monitorulbt.ro

Un copil de 9 ani se află în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce poarta şcolii a căzut peste el în timpul unei pauze.

Incident grav într-o şcoală din judeţul Botoşani. Mai precis, vineri, la Şcoala ”Dumitru Crudu„ din satul Tudora, un copil de 9 ani, elev al unităţii şcolare a fost pur şi simplu zdrobit după ce poarta şcolii, din fier masiv a căzut peste el. 

Elev transferat la Iaşi din curtea şcolii

Copilul se afla în pauză alături de un coleg. Se jucau şi au hotârât să meargă la un magazin din apropiere să-şi cumpere ceva de mâncare. Când să iasă din curtea şcolii, poarta unităţii de învăţământ, lungă de 6 metri şi înaltă de 2 metri s-a prăvălit peste elevul de numai 9 ani. A fost rănit şi colegul care-ş însoţea. 

A fost nevoie de oamenii de serviciu să-l scoată pe copil de sub poarta masivă de fier. ”Este o poartă masivă din fier şi pur şi simplu s-a desprins de pe şină şi a căzut peste copil. A fost lovit şi colegul lui şi a venit ambulanţa şi i-a luat”, a spus pentru „Adevărul”, Mihai Petria, primarul din Tudora. Cel mai grav rănit a fost copilul de 9 ani. Iniţial a fost dus la Spitalul Judeţean ”Mavromati„ din Botoşani, la Secţia de Pediatrie. 

Dar în urma investigaţiilor, a fost trimis de urgenţă la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi. Copilul a suferit o fractură de gambă şi un traumatism cranio-cerebral deschis. ”Cei care au fost acolo mi-au spus că îi curgea sânge din zona urechii. Să cadă o poartă aşa mare peste el, mie îmi pare periculos”, adaugă primarul. Colegul băieţelului transferat la Iaşi, a fost la rândul său dus cu ambulanţa la spitalul din Botoşani, suferind contuzii.

Anchetă deschisă la şcoală

În urma incidentului, conducerea şcolii a demarat o anchetă internă. ”A fost deja începută o anchetă la şcoală, s-a dispus şi remedierea acelei porţi. A fost sudată, reparată din locul în care s-a desprins”,precizează Mihai Petria. Totodată a fost anunţat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, urmând ca o echipă să se deplaseze în cel mai scurt timp la Tudora, pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile de securitate şi mai ales dacă elevii au fost supravegheaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Rezultatul anchetei în cazul elevei peste care s-a prăbuşit un dulap: neglijenţă în serviciu. 

Părinţii sunt revoltaţi: „A fost nepăsare!“

Un adolescent a fost accidentat mortal la doi paşi de casa sa, când se întorcea de la şcoală

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite