Doi preoţi din nordul ţării şi-au mobilizat parohiile pentru refugiaţii din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii din Botoşani au ajuns cu ajutoare la vamă FOTO botosaninews.ro
Preoţii din Botoşani au ajuns cu ajutoare la vamă FOTO botosaninews.ro

Doi preoţi din municipiul Botoşani s-au mobilizat exemplar pentru ajutoarea refugiaţilor veniţi din Ucraina. Cei care au fugit de războiul dintre Rusia şi Ucraina au fost întâmpinaţi de preoţi cu mâncare, obiecte de igienă şi lapte praf pentru copii.

Nevoie de voluntari în vămile Rădăuţi Prut şi Stânca, din judeţul Botoşani, este stringentă, în condiţiile în care mii de ucraineni tranzitează Republica Moldova şi ajung prin aceste puncte de trecere ale frontierei. Este vorba despre femei şi copii, care vin de multe ori pe jos, sau cu mijloace de transport în comun, plecate doar cu hainele de pe ele, din calea bombardamentelor din Ucraina. 

Tocmai de aceea doi preoţi din municipiul Botoşani s-au mobilizat şi fac drumuri repetate către vamă încărcaţi cu ajutoare pentru refugiaţi. Preoţii din parohiile Pacea şi Sfântul Spiridon, alături de numeroşi enoriaşi, au strâns zeci de kilograme de alimente, produse de igienă personală dar şi lapte praf sau scutece pentru bebeluşi. 

Cu ajutorul femeilor din parohie au reuşit să ducă în vamă peste 100 de porţii de ciorbă caldă. Au cumpărat şi medicamente pentru copii, mai ales că frigul dă mari bătăi de cap refugiaţilor, plecaţi din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina. Cu maşinile personale, cei doi preoţi au mers prin centrele de refugiaţi, dar şi în vama de la Rădăuţu Prut împărţind ajutoare. „Dorin prin această să încurajăm cât mai mulţi la astfel de gesturi“, au precizat feţele bisericeşti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Patru refugiaţi ucraineni implicaţi într-un accident rutier la Iaşi, ajutaţi de poliţişti să ajungă în Suedia

Copilul unor refugiaţi din Ucraina a fost botezat de o familie din Neamţ. Micuţul Aslan a fost îmbrăcat în culorile steagului ucrainean FOTO

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite