Asfaltări de iarnă la Botoşani. A început reabilitatarea şoselei Botoşani-Dorohoi, un adevărat ”drum al morţii” către nordul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început lucrările de reabilitarea a drumului Botoşani-Dorohoi, principala arteră care leagă restul ţării de nordul judeţului şi de graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova. Drumul avea o reputaţie nefastă, având în vedere starea proastă a carosabilului şi numărul mare de accidente rutiere cu victime.

Drumul naţional 29 B, ce leagă Botoşaniul de Dorohoi a intrat de vineri în reabilitare. Carosabilul se afla într-o starea avansată de degradare, favorizând producerea accidentelor rutiere. În total vor fi reabilitaţi 17 kilometri de şosea.

Covor asfaltic turnat în mai multe etape

Mai precis reabilitarea constă în modernizarea şoselei şi turnarea unui nou covor asfaltic pe o lungime totală de 17 kilometri. Vineri, 4 decembrie, constructorul s-a apucat deja de o primă etapă de lucrări, în baza contractului încheiat cu Secţia de Drumuri Naţionale. 

În această primă etapă vor fi modernizaţi şi asfaltaţi primii patru kilometri ce leagă localităţile Sauceniţa de Brăieşti. În total pentru lucrări au fost alocaţi peste 1,5 milioane de lei, iar constructorul a anunţat că va lucra atât timp cât va permite vremea. Totodată autorităţile spun că după mulţi ani de fentat gropile, şoferii vor putea circula în condiţii normale pe DN 29B.

Drum cu reputaţie macabră

Drumul Botoşani-Dorohoi este considerat o adevărată ”şosea a morţii„ care duce către nordul judeţului. Anual pe această porţiune de drum naţional se petrec accidente rutiere grave, cu victime. Pe lângă viteza excesivă şi depăşiri făcute cu inconştienţă, starea drumului, plin de gropi şi uzat era una dintre cauzele principale ale accidentelor. Reputaţia macabră este întreţinută şi de numărul mare de cruci de pe marginea drumului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

„Dorel“ a dat lovitura la Aiud: cum se asfaltează o parcare în care a mai rămas o maşină? Ce a ieşit este ireal: „Suntem mai rău ca la Caracal”

Se reia circulaţia pe podul de la Goranu

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite