Topul celor mai absurde taxe din ţară. Cum au ajuns autorităţile locale să impoziteze umbra animalelor pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile locale din Bistriţa taxează umbra pe care o fac animalele care pasc FOTO: Adevărul
Autorităţile locale din Bistriţa taxează umbra pe care o fac animalele care pasc FOTO: Adevărul

Autorităţile locale din România se dovedesc a fi extrem de inventive când vine vorba despre taxe. În mai multe localităţi din ţară sunt taxate cu câteva sute de lei căsătoriile din weekend, iar în Bistriţa a ajuns să se taxeze şi umbra făcută de animale.

Pe lângă taxele impuse de statul român prin diferite instituţii, autorităţile locale se dovedesc a fi extrem de inventive când vine vorba despre taxarea unor servicii şi nu numai.

Adevărul.ro a consultat taxele speciale din mai multe oraşe şi judeţe din ţară şi vă prezintă un top al celor mai neobişnuite astfel de dări.

1. Taxa pe umbrire. Taxa născocită în urmă cu câţiva ani de Primăria Bistriţa poate fi bătută doar cu greu. Aceasta pune la plată, practic, umbra făcută de animalele ieşite la păşunat în zonele limitrofe pădurii de lângă Bistriţa. Proprietarii de animale care folosesc păşunile de lângă oraş trebuie să plătească Primăriei Bistriţa 110 lei pe hectar. 

2. Taxa pentru uşă. Această taxa este născocită tot de către autorităţile locale din Bistriţa. Practic Primăria Bistriţa te taxează cu 240 de lei dacă vrei să îţi faci încă o uşă de acces la casă, pe lângă cea existentă. Dacă este vorba despre uşa de acces în curte taxa este de 120 de lei. 

3. Taxa pe căsătorie. Deşi pare greu de crezut, această taxă a fost instaurată în mai multe oraşe din ţară. Aceasta ajunge la câteva sute de lei. Unele primării o aplică indiferent de ziua  în care mirii îşi unesc destinele, în timp ce altele se referă doar la zilele din weekend. 

4. Taxa de scară. Dacă vrei să îţi amenajezi un spaţiu comercial, birou, cabinet medical, stomatologic sau veterinar la parterul unui bloc din Bistriţa şi ai nevoie de scări de acces ai de plătit 95 de lei lunar, taxa de scări.

5. Taxa pe şanţ. În Bacău, firmele care au de săpat şanţuri trebuie să plătească primăriei o taxa de doi lei, pe metru, pe zi.

6. Taxa pe apa de ploaie. Oricând de aberantă ar fi, această taxă se aplică în mai toată ţara. Românii plătesc zeci de lei lunar pentru metru cub de apă de ploaie. Raţionamentul furnizorilor de apă este că orice cantitate de apă care trece printr-un sistem de canalizare şi epurare naşte costuri.

7. Taxa pe artificii. La Timişoara, firmele care se ocupă de serviciile pirotehnice plătesc autorităţilor locale 200 de lei pentru un minut de artificii. 

8. Taxa pe cărucior. Dacă eşti din Bistriţa şi au un cărucior cu care transporţi diferite obiecte dintr-o parte în alta a oraşului, chiar şi ocazional, ai de plătit Primăriei Bistriţa 35 de lei pe an.

Vă mai recomandăm:

Top 5 sancţiuni neaşteptate: cum a ajuns o femeie să primească amendă pentru că hrănea pisicile fără stăpân

Războiul unui şef de Poliţie Locală cu pisicile fără stăpân: vrea să le captureze şi să-i pedepsească pe cei care le hrănesc

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite