Războiul unui şef de Poliţie Locală cu pisicile fără stăpân: vrea să le captureze şi să-i pedepsească pe cei care le hrănesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, vrea ca cei care hrănesc pisicile fără stăpân din oraş să fie sancţionaţi cu amenzi. De asemenea, vrea ca hingherii să urmărească şi pisici, nu doar câini, asta deşi angajaţii acestui serviciu nu au autorizaţii pentru asta şi nici spaţiu pentru a ţine animalele capturate.

Consilierii locali ai municipiului Bistriţa au avut joi, pe ordinea de zi, o cerere mai puţin obişnuită. Şeful Poliţiei Locale, Florin Frandeş, le cerea să modifice o hotărâre deja existentă, care să le permită poliţiştilor locali să amendeze persoanele care hrănesc pisicile fără stăpân din oraş.

„Întrucât în legislaţia aplicabilă în materie nu este prevăzută expres sancţionarea persoanelor care hrănesc pe domeniul public animalele de fermă sau de companie fără stăpân, solicităm Consiliului Local al municipiului Bistriţa modificarea HCL nr. 153/2009 prin introducerea unei prevederi care să prevadă şi să sancţioneze astfel de faptă de natură contravenţională“, precizează Frandeş Florin într-un document remis Consiliului Local Bistriţa.

Mai mult, acesta a solicitat Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei Bistriţa să se ocupe şi de „capturarea“ pisicilor, răspunsul reprezentanţilor acestui serviciu fiind negativ, tocmai pentru că vânarea acestor patrupede nu intră în autorizarea şi în îndatoririle lor.

„Pentru rezolvarea acestor situaţii, propunem autorizarea Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa de a putea ridica de pe domeniul public şi pisicile fără stăpân şi ducerea acestora la adăpostul autorizat administrat de Primăria municipiului Bistriţa“, solicită Florin Frandeş în acelaşi document.

În ciuda faptului că legislaţia nu le permite poliţiştilor locali să îi amendeze pe cei care hrănesc pisici fără stăpân, aceştia au găsit totuşi o modalitate de a-i pedepsi pe bistriţenii inimoşi. O femeie care a hrănit în mod repetat cele cinci pisici din spatele blocului, în ciuda avertismentelor verbale ale poliţiştilor locali, a fost amendată pentru „nerespectarea normelor de igienă“.

De unde a început scandalul

Ideea de pedepsire a celor care hrănesc animalele fără stăpân a venit de la un bistriţean, care a sesizat Poliţia Locală cu privire la stricăciunile pe care le-ar fi făcut pisicile în cauză, „încurajate“ de o vecină care le hrăneşte.

image

Bistriţeanul a trimis şi mai multe fotografii „doveditoare” care arată că pisicilor le place să stea pe maşina sa (Foto: Sebastian Crişan)

„Personal, pentru a proteja maşina, am cumpărat o prelată auto cu preţul de 103 lei, însă ca urmare a acţiunii pisicilor de la bloc am fost nevoit după 4 zile să o iau jos de pe maşină, deoarece au umplut-o de urină, se jucau pe maşină, stăteau pur şi simplu pe prelată şi mi-au zgâriat şi găurit întreaga prelată cu ghearele. Nu mi se pare normal, în condiţiile în care încercăm să ne protejăm maşinile cum putem, plătim taxe pentru locurile de parcare, ca pisicile hrănite de locatarul de la apartamentul 38 să ne murdărească şi zgârie maşinile în mod repetat, deoarece acest locatar se încăpăţânează cu îndărjire să dea de mâncare de câteva ori pe zi acestor pisici“, se plânge Sebastian Crişan, într-o sesizare adresată Primăriei Bistriţa. Bistriţeanul precizează în sesizare că cele cinci pisici fără stăpân care îşi fac veacul în jurul blocului în care locuieşte ar putea fi responsabile în sezonul rece de defecţiuni ale motorului autoturismelor.

În timp ce şeful Poliţiei Locale declară război iubitorilor de pisici, centrul istoric al Bistriţei este împânzit de cerşetori care agasează în mod permanent turiştii şi locuitorii oraşului, iar centura municipiului este plină de prostituate care-şi oferă serviciile în plină stradă. Nici când vine vorba despre depozitările ilegale de deşeuri Bistriţa nu stă mai bine. Toate aceste probleme care încă nu şi-au găsit rezolvare intră în atribuţiile Poliţiei Locale Bistriţa.

Vă mai recomandăm:

Amendă din cauza veveriţelor: Primăria Bistriţa riscă să plătească bani grei pentru că nu asigură suficient spaţiu animalelor

Cum îşi apără şefii Primăriei Bistriţa veveriţele care au costat o mică avere. Copiii, primii „duşmani“ identificaţi

Culmea curăţeniei: un primar vrea „scutece“ pentru cai şi i-a scos pe localnici pe străzi la făcut curat

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite