Top 5 sancţiuni neaşteptate: cum a ajuns o femeie să primească amendă pentru că hrănea pisicile fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu ai acordul scris al vecinilor pentru a creşte câini sau pisici în apartament ai putea fi amendat FOTO:123rf
Dacă nu ai acordul scris al vecinilor pentru a creşte câini sau pisici în apartament ai putea fi amendat FOTO:123rf

Cine-ar fi crezut că hrănirea pisicilor fără stăpân sau plimbarea câinilor fără a avea asupra ta carnetul lor de sănătate îţi poate aduce amenzi sau că o distracţie cu drona poate duce la dosar penal?

Dacă nu ai acordul scris al vecinilor tăi, nu ai voie să creşti în propriul apartament câini sau pisici. Nerespectarea acestei prevederi îţi poate aduce o sancţiune de 200-300 de lei de la Poliţia Locală.

La fel, dacă îţi plimbi câinele şi nu ai la tine carnetul de sănătate al animalului te-ai putea întoarce acasă cu câteva sute de lei mai puţin în portofel sau, dacă oamenii legii sunt în toane bune, doar cu un avertisment.

Pe baza buletinelor emise de Poliţia Locală Bistriţa şi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Adevărul.ro a realizat un top al celor mai neaşteptate sancţiuni aplicate de cele două instituţii:

1. Femeie amendată pentru că a hrănit pisicile fără stăpân. O bistriţeancă a fost amendată, după ce a hrănit de mai multe ori câteva pisici fără stăpân care pierdeau vremea în jurul blocului unde locuia. Amenda a fost aplicată de Poliţia Locală în 2016, după ce un bărbat a făcut mai multe sesizări, la care a şi ataşat fotografii cu vecina sa prinsă „în fapt”, în timp ce hrănea animalele. Bărbatul îşi motiva sesizările cu faptul că animalele i-ar fi distrus maşina parcată în faţa blocului.

2. Poliţia Locală a interzis câinilor cu stăpân să se plimbe pe spaţiul dintre blocuri, pe motiv că este spaţiu verde. Asta s-a întâmplat tot în 2016, când o bistriţeancă a făcut nenumărate plângeri la Poliţia Locală, în care spunea că patrupedele nu doar că fac gălăgie în faţa geamului său, ci au tupeul să se plimbe pe spaţiul verde din faţa blocului. Câinii nedisciplinaţi au fost, din fericire, doar avertizaţi

3. Sancţionată pentru că nu avea asupra sa carnetul de sănătate al căţeilor pe care îi plimba. S-a întâmplat în anul 2016, chiar în centrul istoric al Bistriţei. Proprietara animalelor a fost sancţionată pentru această „neglijenţă”. 

4. Nu puţini au fost bistriţenii care au fost sancţionaţi de Poliţia Locală după ce au crescut câini sau pisici în apartamente, fără a deţine acordul scris al vecinilor lor. Amenda în acest caz a fost de 200-300 de lei. 

5. Un bistriţean s-a ales cu dosar penal, după ce a vrut să suprindă câteva instantanee de la înălţime la un eveniment, folosindu-se de o dronă. Jandarmii au sesizat mai departe Curtea de Apel Cluj, întrucât exploatarea unui asemenea obiect, fără a poseda un certificat de înmatriculare/identificare şi o autorizaţie de navigabilitate, constituie o infracţiune.

Vă mai recomandăm:

Top 8 cele mai ciudate telefoane la 112. Românii cheamă medicii când au cârcei, le plânge copilul sau văd şerpi

Mai uşor cu gunoiul: cerinţa ciudată a primarului Bistriţei adresată locuitorilor oraşului

Top 10 cerinţe şi comportamente aberante ale angajatorilor. De ce e greşit să transformi eşecul angajatului într-o dramă

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite