TIMP LIBER: Turul capitalelor danubiene în imagini la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Perdevară a străbătut patru capitale danubiene cu bicicleta
Victor Perdevară a străbătut patru capitale danubiene cu bicicleta

Imagini din expediţia veloturistică "Danubius 2009„, pe ruta Viena-Belgrad, vor putea fi admirate de toţi pasionaţi de drumeţii. Potrivit biciclistului Victor Perdevara, fotografiile au fost surprinse pe parcursul kilometrilor parcurși între 13 aprilie și 12 mai 2009, dintre care 900 de kilometri au fost piste pentru biciclete și drumuri verzi pe malul Dunării.

Bistrițeanul Victor Perdevara își prezintă astăzi, la ora 18.00, la Centrul Comunitar pentru Tineret din municipiu traseul făcut cu bicicleta de la Viena la Belgrad. Acesta va face o proiecție de imagini pe tema „Danubius 2009", detaliind povestea celor 1600 de km parcurși cu bicicleta de la Viena până la Belgrad. Tânărul va ilustra în imagini tura de cicloturism expediționar, care s-a desfăşurat timp de aproape o lună prin Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia și România, în principal pe traseul cicloturistic al Dunării. Acesta a străbătut și vizitat numeroase parcuri naturale și zone cu importante valori culturale, inclusiv patru capitale dunărene - Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.

Potrivit biciclistului Victor Perdevara, fotografiile au fost surprinse pe parcursul kilometrilor parcurși între 13 aprilie și 12 mai 2009, dintre care 900 de kilometri au fost piste pentru biciclete și drumuri verzi pe malul Dunării. „A fost foarte frumos. M-a uimit mult ospitalitatea sârbilor, care m-au primit ca pe unul de-al lor. Mi-au spus că sunt mândri când cineva le vizitează țara. În Serbia am întâlnit oameni foarte calzi și deschiși", a afirmat bistrițeanul.

Victor Perdevara este membru coordonator al Clubului de Cicloturism „Napoca", club care există de la începutul anilor '90 şi a vrut ca,prin experienţa sa „danubiană", să încerce să sensibilizeze lumea cu privire la necesitatea implementării unui proiect ciclistic şi în România, aşa cum există în Germania, Austria, Croaţia sau Ungaria.

Expediţia pe două roţi l-a purtat pe Victor prin temperaturi de peste 30 de grade cu plus şi prin vânt puternic, dar şi pe multe drumuri neasfaltate. Pe bicileta montainbike, cumpărată acum şase luni, şi-a încărcat 30 de kilograme cu echipamente pentru bicicletă, cortul de camping şi sacul de dormit. Şapte zile bistriţeanul a dormit la pensiuni sau hoteluri, restul le-a petrecut sub cerul liber, la adăpostul cortului.
Proiecția de imagini din cadrul expediţiei  va fi susținută de protagonistul expediției, Victor Perdevara, unul dintre cei mai activi tineri membri ai Clubului de Cicloturism Napoca, având deja în palmares mai multe ture lungi pe bicicleta atât în țară, cât și în străinătate.

Tânărul, sprijinit în demersul său de Clubul Rotary Bistriţa Nosa, intenţionează să mai organizeze astfel de trasee prin Balcani şi prin Polonia-Ucraina-Moldova.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite