Mica Publicitate pe clădiri, noua modă în Bistriţa

0
0
Afişele apar chiar şi pe monumentele istorice de clasa A
Afişele apar chiar şi pe monumentele istorice de clasa A

Stâlpii de curent, trunchiurile copacilor sau chiar pereţii unor monumente istorice sunt ţinta bistriţenilor care vor să vândă ori să închirieze.Oamenii spun că n-au bani să dea anunţuri la ziar şi preferă să lipească hârtii  în orice loc unde sunt pasibili de amenzi

Poliţiştii comunitari stau cu ochii pe cei care lipsesc afişe şi anunţuri în alte locuri decât cele permise, astfel că, în primele trei luni ale anului, au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.050 de lei şi două avertismente scrise. Cu toate acestea, anunţurile de vânzări de case sau prestări servicii sunt tot mai des întâlnite pe garduri, cabinele telefonice, stâlpi, cutiile de gaz şi chiar pe unele monumente istorice.

„E prea scump să dau anunţ în ziar"

Cei care practică metoda lipitului de afişe  pe unde apucă sfidează nu doar legile bunului simţ, dar şi amenzile destul de mari pe care le pot încasa dacă sunt prinşi de către poliţiştii comunitari. Curios este, însă, că mulţi dintre cei care dau anunţuri nici măcar nu sunt bistriţeni. „Am zis că e prea scump să dau un anunţ la ziar pentru asta şi l-am lipit de un stâlp aproape de piaţă. Nu m-am gândit că o să mă amendeze pentru atât.  Nu mi se pare normal să pui anunţurile pe monumente istorice", este explicaţia unei pensionare care se recomandă cu numele de Ana. Acesta a lipit un anunţ de vânzare de casă într-o localitate clujeană  pe un stâlp de iluminat public din zona gării Bistriţa.

Bistriţenii, revoltaţi de afişele lipite aiurea

Mulţi bistriţeni spun  că nu este normal ca afişele să fie lipite oriunde. „Arată urât să te tot să te plimbi prin oraş şi să vezi anunţuri pe copaci. Cei care fac aşa ceva denotă foarte mult prost-gust ", spune Anca Simion, o tânără de 25 de ani. Şi Marcel Deac, un pensionar de 60 de ani, crede că astfel de practici ar trebui aspru sancţionate. „Poliţiştii comunitari ar trebui să fie mai vigilenţi şi să îi amendeze pe toţi. E foarte neplăcut să vezi într-un oraş curat şi disciplinat ca Bistriţa aşa ceva", spune bistriţeanul. În replică, poliţiştii comunitari spun că sunt cu ochii pe toţi cei care lipsesc afişe în zone interzise. „Este o practică printre bistriţeni. Când au ceva de oferit sau de vândut lipsesc anunţuri pe unde apucă. Mai grav e că unii nici nu îşi asumă vina. Foarte puţini sunt cei care, după ce sunt sancţionaţi, îşi dezlipesc afişele. Cele mai multe astfel de anunţuri sunt lipite în zonele Big, Han şi Decebal, acolo unde există şi un trafic pietonal mai mare", explică Ovidiu Gabrian, şef de serviu în cadrul Poliţiei Comunitare . Acesta mai spune că oamenii ar trebui să se limiteze la spaţiile special amenajate cu acest scop, altfel sunt pasibili de amenzi. „Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi între 200 şi 1.500 de lei pentru persoanele juridice", mai spune Gabrian.

13 amenzi în 3 luni

Poliţia comunitară a aplicat 13 sancţiuni contravenţionale pentru lipirea de afise în locuri interzise. Valoarea acestor amenzi trece cu puţin de 1.000 de lei, în apropae trei luni. Multe dintre acestea sancţiuni au fost date unor firme din Bistriţa.

Mai multe - Bistriţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite