Doi turişti unguri s-au intoxicat cu fructe de pădure în Parcul Naţional Munţii Rodnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi turişti s-au intoxicat cu fructe de pădure necomestibile FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
Cei doi turişti s-au intoxicat cu fructe de pădure necomestibile FOTO: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

Jandarmii montani din Rodna au fost solicitaţi în această dimineaţă de doi turişti unguri care s-au intoxicat cu fructe de pădure necomestibile în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Cei doi fac parte dintr-un grup de 40 de turişti care au campat în apropierea Lacului Lala.

„Aproximativ 40 de persoane se aflau în zona Pasul Rotunda, când doi dintre membrii grupului au început să se simtă rău. Aceştia au sunat la 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe care să le acorde sprijin de specialitate. Din cauza terenului, aceasta nu a putut ajunge la cei în cauză, ca urmare jandarmii montani din Rodna, au pornit către persoanele în cauză pe care le-au transportat până în zona în care putea ajunge ambulanţa. Acestea prezentau semne de intoxicaţie cu fructe de pădure necomestibile”, precizează reprezentanţii Jandarmeriei bistriţene.

Cei doi au primit îngrijiri medicale de la ambulanţa SMURD ajunsă la faţa locului. Turiştii de 46 şi respectiv 27 de ani sunt din Ungaria şi se aflau în Pasul Rotunda din Munţii Rodnei. Cei doi făceau parte dintr-un grup de 40 de turişti care au campat în apropierea Lacului Lala cu scopul de a vizita Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Vă mai recomandăm:

Două zile pe bicicletă prin Munţii Rodnei: 326 de kilometri, prin două judeţe. Popas în comuna mamelor eroine

O superbă fotografie cu bujorii din Munţii Rodnei, publicată de National Geographic Magazine

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite