Bistriţeni, implicaţi în trafic de migranţi. Mai mulţi şoferi din Bistriţa-Năsăud au fost obligaţi să ajute sirieni să ajungă în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mascati

O grupare infracţională specializată în trafic de persoane a fost destructurată de poliţiştii bistriţeni şi de procurorii DIICOT. Membrii grupării, toţi din Bistriţa-Năsăud, obligau şoferii, prin înşelăciune sau ameninţări, să transporte sirieni la graniţa vestică a Turciei, de unde mai apoi ajungeau în spaţiul comunitar.

O grupare infracţională din Bistriţa-Năsăud a speculat disperarea sirienilor de a ajunge în ţările europene şi a pus la punct o adevărată reţea de transport a migranţilor.

Sumele rezultate în urma aceste „afaceri” se pare că erau enorme. 

Marţi, poliţiştii au percheziţionat 9 locuinţe de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi au dus 9 persoane la audieri. Cele 9 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. 

Practic, membrii grupării au recrutat mai mulţi conducători auto, pe care, prin înşelăciune sau ameninţări cu acte de violenţă i-ar fi determinat să transporte sirieni la graniţa vestică a Turciei.

 „Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii minori să cerşească, cântând cu acordeonul în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti. Ulterior, gruparea infracţională din Turcia i-ar fi determinat, prin ameninţare, pe şoferii din Bistriţa-Năsăud, să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană, bărbaţi, femei şi copii, din localitatea Izmir, până la graniţa vestică a Turciei, contra unor sume mari de bani”, se arată într-un comunicat remis de IPJ B-N. 

Sirienii erau transportaţi de şoferii bistriţeni la graniţă, de unde, pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia, ajungeau la în spaţiul comunitar.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite