Agricultură la oraș: un liceu din Bistrița-Năsăud a pus la dispoziția doritorilor câteva parcele pentru a cultiva legume și flori

0
Publicat:

Proiectul se numește „Comunitaria, grădina comunitară", iar cei care s-au implicat spun că au numai bucurii. La vremea recoltei, dar și când petrec timp în aer liber și socializează cu alți grădinari de ocazie.

Oamenii își pot produce singuri legumele FOTO Arhivă Adevărul
Oamenii își pot produce singuri legumele FOTO Arhivă Adevărul

În 2017, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a pus la dispoziția cetățenilor câteva parcele, iar zece familii s-au arătat dornice să ia în primire o parte dintre ele. Oamenii au acum ocazia să își cultive propriile legume, să planteze flori și să respire aer curat la marginea orașului.

Un dintre beneficiarele acestui program inedit este Crina Peter, care spune că grădina i-a fost de mare folos.

„Am pus puțin din fiecare legumă necesară casei, ceapă, fasole, castraveți. Avem satisfacția în toamnă să simțim gustul autentic românesc”, a declarat aceasta.

Liceul Tehnologic este singura unitate de învățământ din județ care a dat în folosință cetățenilor o parte din terenul de care dispune.

Profesoara Elena Mora, coordonatoarea proiectului derulat de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, spune că povestea proiectului nu este vorba doar despre legume, ci despre spirit comunitar.

„Grădina aceasta comunitară nu este numai pentru a cultiva pământul în sine, este și despre a socializa, despre a învăța, despre conservarea biodiversității, este mai mult decât cultivarea pământului”, a declarat aceasta.

Pe viitor, școala se gândește să mărească suprafața de teren pe care o pune la dispoziție, desigur, dacă primește solicitări de la cei dornici să aibă propria gradină cu legume.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite