Braconaj în Parcul Naţional Munţii Rodnei cu ameninţări. Trei oameni au împuşcat o capră neagră în faţa turiştilor pe care i-au somat să nu facă poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braconaj cinegetic în Masivul Pietrosul. Trei braconieri rămaşi încă neidentificaţi au împuşcat o capră neagră în urmă cu câteva zile, chiar în faţa unor turişti.

Fotografiile făcute de turişti au fost publicate pe internet şi au ajuns virale. ”Fapta s-a întâmplat sub ochii unui grup de turişti stupefiaţi ceea ce denotă că braconierii sunt obişnuiţi să-şi facă mendrele în zonă fără a fi pedepsiţi de autorităţi. Turiştii, 5 fete şi 4 băieţi au fost avertizaţi de braconieri să nu cumva să facă poze, dar au reuşit pe ascuns câteva instantanee”, scrie danpavaloiu.ro.

Turiştii au făcut publice câteva fotografii cu cei trei bărbaţi care au împuşcat capra neagră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, Dumitriţa Rus, au început cercetările în acest caz. 

”Colegii  de la Serviciul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic. La data de 19 iunie, persoane necunoscute, în timp ce se aflau în zona Iezer din masivul Pietrosul au braconat o capră neagră, specie de interes cinegetic. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi fac cercetări pentru identificarea autorilor şi probarea activităţilor infracţionale”, a precizat ea.

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni efectuat trei percheziţii domiciliare la persoane din Borşa, bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi protecţiei fondului cinegetic. În urma controalelor au fost confiscate 15 trofee, 29 de obiecte pirotehnice şi o capcană metalică neautorizată.

Capra neagră este animal ocrotit prin lege şi poate fi vânat doar în perioada 1 septembrie - 15 decembrie, însă exemplarele de trofeu se pot vâna doar din 15 octombrie. Între 15 septembrie şi 15 octombrie este permisă vânarea doar a exemplarelor de selecţie. Capra neagră se poate vâna legal doar cu armă cu ţevi ghintuite, având calibrul minim al proiectilului 5,6 mm, lungimea tubului 50 mm, iar greutatea proiectilului de 4,08 g.

Mai puteţi citi:

Evaluarea Naţională 2016. „Eu m-am liniştit când am văzut subiectele“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite