Percheziţii în Maramureş. Au fost vizate mai multe sedii de societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în Maramureş    Foto: Adevărul
Percheziţii în Maramureş    Foto: Adevărul

În această dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Târgu Mureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, a efectuat 12 percheziţii pe raza judeţelor Mureş, Harghita, Cluj şi Maramureş,  într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astăzi, 14 iulie, 20 de poliţişti specializaţi combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi cei din Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş,  au descins la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, reprezentanţii a trei societăţi comerciale sunt bănuiţi că din ianuarie 2015 până în prezent ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţi de tip fantomă, pentru diverse servicii şi operaţiuni cu materiale de construcţii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

De asemenea, aceştia ar fi omis înregistrarea în contabilitate a vânzărilor de produse second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar. Şase persoane urmează a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La activităţi au participat şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş şi inspectori antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, dar şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mai puteţi citi:

”Universul meu”, expoziţie de lucrări artistice şcolare deschisă la Complexul Astronomic Baia Mare

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite