”Universul meu”, expoziţie de lucrări artistice şcolare deschisă la Complexul Astronomic Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia de artă vizuală ”Universul Meu” s-a deschis în 9 iulie la Complexul Astronomic din Baia Mare. Ajunsă la a patra ediţie, expoziţia prezintă o selecţie a celor mai valoroase lucrări artistice realizate de elevi de la mai multe instituţii de învăţământ din România.

Lcrările au fost realizate în cadrul unui concurs naţional cu acelaşi nume, expresie obiectivată a unui proiect educaţional naţional de stimulare prin artă a interesului pentru această ştiinţă extraordinară, astronomia. În cadrul proiectului, micuţii artişti s-au documentat, şi-au ales o temă favorită şi o tehnică de artă vizuală, sub îndrumarea unui cadru didactic, iar odată realizată, lucrarea a fost înscrisă la concursul naţional ”Universul Meu” şi jurizată.

expo

Proiectul concursului naţional, al cărui aplicant a fost Şcoala Gimnazială ”George Coşbuc” din Baia Mare, a avut ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş, Complexul Astronomic Baia Mare, Fundaţia de Voluntari Somaschi, Centrul Comunitar Francisc de Assisi Baia Mare şi Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”. Coordonatorii acestui proiect sunt prof. înv. primar Lăcrămioara Hosciuc şi prof. înv. primar Cristina Şinf.  Au participat la concursul naţional 554 de lucrări înscrise de 77 de şcoli din 30 de judeţe, sub îndrumarea a 133 de cadre didactice.

image

”Expoziţia de proiect a concursului naţional este, actualmente, prezentată la Complexul Astronomic Baia Mare, partener în proiect, gazdă a celor aproape 90 de lucrări premiate în acest an, în luna iunie. Expoziţia este componentă a turului de vizitare a instituţiei noastre, iar lucrările sunt admirate şi apreciate de mii de vizitatori, în fiecare an”, arată reprezentanţii Complexului Astronomic Baia Mare. ”Ilustrări uluitoare ale talentului artistic, ale imaginaţiei debordante, ale cunoştinţelor dobândite şi a interesului pentru astronomie, aceste lucrări realizate în diverse tehnici artistice complexe şi cu o tematică diversă ar putea constitui plus valoarea oricărei galerii de artă contemporană din România şi din lumea întreagă”, mai arată ei.

Mai puteţi citi:

Un nou sit arheologic a fost identificat de cercetători în zona Pasului Prislop

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite