Incendiu puternic într-o pădure din Maramureş. Sunt afectate circa 20 de hectare de vegetaţie forestieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la pădurea Stejera din Maramureş
Incendiu la pădurea Stejera din Maramureş

Un incendiu izbucnit ieri la pădurea Stejera din Maramureş a afectat hectare întregi de pădure. Pompierii şi reprezentanţii Ocolului Silvic sunt la faţa locului, pentru a evalua pagubele produse de foc.

Aproximativ 20 de hectare de pădure au ars la Stejera, pădurea din zona localităţii Mireşu Mare din Maramureş. Zeci de localnici au ajutat pompierii militari şi civili să stingă flăcările. Vântul puternic şi lipsa surselor de apă a favorizat, însă, intensificarea focului, astfel că a fost nevoie de mai bine de şapte ore pentru lichidarea lui.

Pompierii şi reprezentanţii Ocolului Silvic urmează să evalueze pagubele produse de incendiu.  „Militarii Punctului de Lucru Şomcuta Mare au intervenit ieri, în Stejera, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier. Alături de ei au intervenit pompierii voluntari şi cetăţenii din localitate. Flăcările au mistuit hectare întregi de fond forestier”, arată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

La ora actuală, mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic (OS) Şomcuta Mare se află la faţa locului şi, potrivit unor informaţii neoficiale, focul ar fi izbucnit din nou.

Urmează ca pompierii şi reprezentanţii OS să stabilească cu exactitate suprafaţa de pădure care a fost afectată.

De altfel, în weekendul trecut, pompierii s-au luptat cu 20 de incendii de vegetaţie uscată în urma cărora au ars hectare întregi de vegetaţie. 

De asemenea, cinci gospodării au avut nevoie de intervenţia pompierilor, după ce flăcările au cuprins acoperişul, coşul sau anexele gospodăreşti. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce potcoavele şi hornarii sunt consideraţi ca aducători de noroc. Explicaţiile unui etnograf

Captură de bani, arme şi droguri în Maramureş. Traficanţi prinşi în flagrant

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite