Incendiu de pădure în Munții Maramureșului. MApN a trimis o aeronavă

0
0

Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în vecinătatea Vârfului Greabăn din Munţii Maramureşului, iar Ministerul Apărării a trimis o aeronavă în sprijinul acestora, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

Incendiu de pădure în munții Maramureșului FOTO: ISU MARAMUREȘ
Incendiu de pădure în munții Maramureșului FOTO: ISU MARAMUREȘ

La fața locului acționează în prezent doi ofițeri și cinci subofițeri, cu o autospecială de stingere 6x6 din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus. De asemenea, în sprijinul acestora au venit și angajații unui composesorat silvic din zonă.

„Pompierii militari maramureşeni intervin în acest moment la un incendiu de fond forestier, semnalat pe Valea Vaserului, în zona Vârfului Greabăn. La faţa locului acţionează doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, cu o autospecială de stingere 6 x 6, din cadrul Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus. În sprijin acţionează şi angajaţi ai unui composesorat silvic din zonă. Forţele de intervenţie sunt coordonate de către lt.col. Piţiş Marian, inspectorul şef al ISU Maramureş", a spus Cornel Băbuţ.

Conform aceleiaşi surse, o aeronavă militară acordă sprijin pompierilor în stingerea focului, deoarece zona este inaccesibilă pe cale terestră, fiind situată la o altitudine de circa 1.400 de metri.

„Comanda inspectoratului a solicitat, cu aprobarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o aeronavă în sprijin, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deoarece zona în care se manifestă acesta, situată la circa circa 10 kilometri de oraşul Vişeu de Sus, la o altitudine de circa 1.400 de metri, este inaccesibilă pe cale terestră. Ca urmare a solicitării, o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale a efectuat astăzi patru misiuni de stingere. Intervenţia va continua, până la lichidarea focarului", a precizat Băbuţ.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite