Gara din Baia Mare, închisă de Protecția Consumatorului. Ce au găsit acolo inspectorii

0
0
Publicat:

Comisarii de la Protecția Consumatorului au închis gara CFR din Baia Mare după un control în urma căruia au găsit mai multe abateri de la normele în vigoare. Controlul a venit ca urmare a unor reclamații în spațiul public..

Gara Baia Mare, verificată de Protecția  Consumatorilor  FOTO common.wikimedia.org
Gara Baia Mare, verificată de Protecția Consumatorilor FOTO common.wikimedia.org

Verificările s-au efectuat pentru cercetarea reclamațiilor și informațiilor din spațiul public – urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.  În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe”, transmite Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Maramureș.

Accesul pe scări este oprit  FOTO CJPC Maramureș
Accesul pe scări este oprit FOTO CJPC Maramureș

Astfel, s-au descoperit condiții igienico-sanitare precare. „Pereți degradați cu igrasie în exces, tavan cu infiltrații, igrasie și desprinderi de porțiuni din tencuială care pot pune în pericol securitatea consumatorilor prin posibilitatea căderii unor bucăți mari de material, instalațiile sanitare vechi, cu miros înțepător, paviment degradat, fisurat, insalubru”, se arată în comunicat.

Zone închise temporar

De asemenea, căi de acces pentru consumatori şi angajați deteriorate, precum și peroane deteriorate.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum de 30.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete”, mai arată documentul.

Zonele cu probleme au fost delimitate  FOTO CJPC
Zonele cu probleme au fost delimitate FOTO CJPC

Gara nu a fost închisă în totalitate, călătorii putând, în continuare, să cumpere bilete de călătorie din incintă. „Zonele cu probleme au fost delimitate, astfel încât să nu fie prejudiciați consumatorii, deci se pot cumpăra bilete de la casele de bilete. Au promis că de luni vor vedea cu pot remedia deficiențele”, a precizat Dacian Manoliu, comisar șef adjunct al CJPC Maramureș.

Gara Baia Mare arată deplorabil chiar de zeci de ani, însă este prima oară când se aplică sancțiuni și se solicită remedierea situației.

Controalele au fost realizate azi, 23.02.2024, de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramureș, sub coordonarea comisarului șef  al CRPC RNV Cluj, la  Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA, la punctul de lucru din Baia Mare.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite